Czy ktoś pracuje z was na przetwornikach Lucid? Czhodzi mi o 8-mio kanałowe.
Prosze o opinie i porównania do Apogee i Mytek
Dzięki
Przetworniki Lucid
Re: Przetworniki Lucid
mam Lucid 8824, jak wiadomo to nieco starszy przetwornik, aczkolwiek nadal cenny ! Przetwornik nie jest tak ważny jak mikrofon, preampy i pomieszczenia, ale i u mnie przyszedł czas na inwestycje w lepsze przetwarzanie ACCA i nie żałuję. Z racji tego, że to starszy przetwornik masz szanse go wyrwać na ebay, allegro tez widzaiełm za całkiem nie tak kosmiczną sumę, ale warto, znam wiele konwerterów z kart Emu 1212m, RME HDSP, Multiface, Motu te ciut starsze, a także apogee rosette który ma mój kumpel z Rabki, powiem tak, za tą kase nie znajdziesz lepszego przetwornika, apogee żecz jasna mi sie bardziej ciut podoba n ucho, ale zauważ ile kosztuje nawet używka reosetta chodzby 2 kanałowa 200 ? :/ Jak nie Lucid 8824 to zwróć uwagę Apogee te starsze " różowy kolor " chyba 8000 ? niestety nie znam go :/ Reasumując, Lucid mój to czystość 3x , Emu 1212m np które tez mam obecnie wypada dużo brudniej..... nachalniej ! Pozdro.
...mam Lucid 8824, jak wiadomo to nieco starszy przetwornik, aczkolwiek nadal cenny ! Przetwornik nie jest tak ważny jak mikrofon, preampy i pomieszczenia, ale i u mnie przyszedł czas na inwestycje w lepsze przetwarzanie ACCA i nie żałuję. Z racji tego, że to starszy przetwornik masz szanse go wyrwać na ebay, allegro tez widzaiełm za całkiem nie tak kosmiczną sumę, ale warto, znam wiele konwerterów z kart Emu 1212m, RME HDSP, Multiface, Motu te ciut starsze, a także apogee rosette który ma mój kumpel z Rabki, powiem tak, za tą kase nie znajdziesz lepszego przetwornika, apogee żecz jasna mi sie bardziej ciut podoba n ucho, ale zauważ ile kosztuje nawet używka reosetta chodzby 2 kanałowa 200 ? :/ Jak nie Lucid 8824 to zwróć uwagę Apogee te starsze " różowy kolor " chyba 8000 ? niestety nie znam go :/ Reasumując, Lucid mój to czystość 3x , Emu 1212m np które tez mam obecnie wypada dużo brudniej..... nachalniej ! Pozdro....
Zastanawiałem się właśnie nad tym z allegro 8824.
Mam Mytek 9624 Stereo, 8 przetworników w ISA 428 i jakiąś ósemke fostexa. Boje się wpakować w coś co cofnie mnie do tyłu!
Oczywiście preampy mam ok - Manley,Avalon,TlAudio niebieskie i ivory, Focusrite ISA itd. Karte mam HDSP9652.
Czy warto według Ciebie kupić ten 8824???
Mam Mytek 9624 Stereo, 8 przetworników w ISA 428 i jakiąś ósemke fostexa. Boje się wpakować w coś co cofnie mnie do tyłu!
Oczywiście preampy mam ok - Manley,Avalon,TlAudio niebieskie i ivory, Focusrite ISA itd. Karte mam HDSP9652.
Czy warto według Ciebie kupić ten 8824???
Czy warto według Ciebie kupić ten 8824???...
.................................................................
Mytek robi bardzo dobre przetworniki, słyszałem raz myteka w akcji i wydawał się bardzo nie dosć, że czysty, to cieplutki ! nawet miałem wrażenie jakbym słyszał tylko to coś preampa, majka niż sam przetw to stąd pewnie to ciepło

Dzięki wielkie z odpowiedź.
Pracuje teraz troche nad akustyką studia,więc jest troche wydatków i nie specjalnie mam kase na przetwornik... Myślałem że to 3000 zł za lucid ada8824 to okazja i warto trochę zacisnąć pasa i kupić, żeby poprawić sound. Nie chce żeby przetwornik był węższym gardłem niż preamp...
Pracuje teraz troche nad akustyką studia,więc jest troche wydatków i nie specjalnie mam kase na przetwornik... Myślałem że to 3000 zł za lucid ada8824 to okazja i warto trochę zacisnąć pasa i kupić, żeby poprawić sound. Nie chce żeby przetwornik był węższym gardłem niż preamp...