Sterownik transportu MIDI

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Sterownik transportu MIDI

Post autor: mr-hammond » sobota 13 sie 2005, 09:56

Witajcie znudzony ciąglym klikaniem chciałbym nabyc jakis sterownik transportu , chodziło by mi o najtansze i najmniejsze urzadzenie np takie , tylko 230Euro to stanowczo za duzo. Moze ktoś zna tańszy odpowiednik ? Kiedyś duzo mówiło sie w temacie " budujemy sterownik midi" , ale coś przycichło .

Mnie interesuje rec. stop .play, i oczywiscie jakis jog dial , czyli niezbędne minimum , jeśli może ktos cos takiego juz zrobił , to niech sie podzieli doświadczeniem .

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Pewu

Re: Sterownik transportu MIDI

Post autor: Pewu » sobota 13 sie 2005, 14:53

...http://www.contourdesign.com/shuttlepro/

http://www.contourdesign.com/shuttlepro/shuttlexpress.htm...

Dzięki MB, nie miałem pojęcia, iż ktoś się zajmuje takimi sprawami. Choć mnie "nakręciło" głównie to: http://www.contourdesign.com/noteriser/. Szukałem czegoś podobnego już od dawna. W sumie prosta sprawa, może ktoś z szanownych forumowiczów by się tym zajął?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » wtorek 16 sie 2005, 15:07

a czy takie tzw."klawiatury multimedialne" nie mają możliwości zaprogramowania klawiszy multimedialnych,tak aby obsługiwały edytory audio?

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 16 sie 2005, 17:59

...a czy takie tzw."klawiatury multimedialne" nie mają możliwości zaprogramowania klawiszy multimedialnych,tak aby obsługiwały edytory audio?...

to nie klawiatury multimedialne mają możliwości zaprogramowania klawiszy (bo przecież klawiatury jako takie nie mają zielonego pojęcia dokąd trafiają generowane przez nie komunikaty), tylko programy DAW (te dla dorosłych) mają możliwość definiowania własnych skrótów klawiszowych - sprawdź w instrukcji obsługi. A skoro jesteśmy przy klawiaturach - widziałeś jakąś z pokrętłem jog dial?

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 16 sie 2005, 18:34

sa takie klawiatury z szerokim pokretlem "myszy" - ale to tez troszke niewygodne

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 17 sie 2005, 01:26

to nie klawiatury multimedialne mają możliwości zaprogramowania klawiszy (bo przecież klawiatury jako takie nie mają zielonego pojęcia dokąd trafiają generowane przez nie komunikaty), tylko programy DAW (te dla dorosłych) mają możliwość definiowania własnych skrótów klawiszowych - sprawdź w instrukcji obsługi. A skoro jesteśmy przy klawiaturach - widziałeś jakąś z pokrętłem jog dial?...

popatrz na allegro tam jest sporo do wyboru do koloru widziałem nawet z jogiem ,znajomy ma taki do sciszania w klawiaturce , czy mógłbys troszeczke szerzej wyjasnic jak to zrobic aby to zafungowało , bo moja klawiatura z dodatkowymi przyciskami lezy w kącie , nie mam zainstalowanego oprogr. do niej ,wiec niewiem czy to chodzi własnie o cos takiego czy to całkiem inny program?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » środa 17 sie 2005, 14:15

A skoro jesteśmy przy klawiaturach - widziałeś jakąś z pokrętłem jog dial?...

popatrz na allegro tam jest sporo do wyboru do koloru widziałem nawet z jogiem ,znajomy ma taki do sciszania w klawiaturce , czy mógłbys troszeczke szerzej wyjasnic jak to zrobic aby to zafungowało , bo moja klawiatura z dodatkowymi przyciskami lezy w kącie , nie mam zainstalowanego oprogr. do niej ,wiec niewiem czy to chodzi własnie o cos takiego czy to całkiem inny program?

Pozdrawiam ...

rozumiem,że konkretnych ofert z allegro tu wklejać nie wolno. z jog dial'em jest coś takiego:

http://www.tracer.pl/ramka.php?strona=opis_prod&id_prod=2771&id_kat=01051

...to nie klawiatury multimedialne mają możliwości zaprogramowania klawiszy (bo przecież klawiatury jako takie nie mają zielonego pojęcia dokąd trafiają generowane przez nie komunikaty), tylko programy DAW (te dla dorosłych) mają możliwość definiowania własnych skrótów klawiszowych - sprawdź w instrukcji obsługi.

czyli mamy niszę na rynku

panowie MONTERZY - do dzieła.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » sobota 25 lut 2006, 23:27

Ciekawosc mnie wrecz połyka i zapytam czy ktos moze podjął się zrobienia takiego kontrolera ? (moze usb )

KYMY

Post autor: KYMY » niedziela 26 lut 2006, 09:29

...Ciekawosc mnie wrecz połyka i zapytam czy ktos moze podjął się zrobienia takiego kontrolera ? (moze usb )

...

Może >>zaporponuję<< http://www.ucapps.de/

To bardzo ciekawa i darmowa koncepcja, a przy tym tania.

Wszystko na zasadzie klocków w oparciu o jeden podstawowy moduł.

Proszę wniknąć, bo naprawdę warto- można to dowolnie ustawić pod swoje wymagania (patrz galeria).

Są rysunki płytek, a w galerii i konstrukcje wykonane przez Polaków (można się skontaktować).

ODPOWIEDZ