Dla posiadaczy RME Multiface
Po części z potrzeby, po części dla zabawy spłodziłem prościutki programik, pozwalający na kontrolę TotalMixa przez MIDI. W tej chwili kontroluje wejścia 1-2, 3-4, playback 1-2, 3-4 wszystko to rutowane do wyjść An 1- 2 i monitor (line out) Analog. Można przypisać dowolny kontroler MIDI, jeśli checkbox MIDI jest zaznaczony - dany kanał będzie kontrolowany. Suwaki działają również jako regulacja głośności. Master - tu jest coś w rodzaju tłumika sumy - jeśli ktoś ma głośny odsłuch to tu można ustawić "jego" skalowanie. Wszystkie ustawienia zapamiętywane po wyjściu z programu. TotalMix nie przewiduje kontroli "z zewnątrz", więc suwaki w nim nie będą odzwieciedlać zmian poziomów, jakkolwiek wskaźniki wysterowania oczywiście. Docelowo może uda mi się zrobić całego TotalMixa MIDI ;)
JH RME Utility (287kB) Freeware
pozdroowka,
Jacek
pozdroowka,
Jacek
Re: Dla posiadaczy RME Multiface
.... Docelowo może uda mi się zrobić całego TotalMixa MIDI ;)
pozdroowka,
Jacek...
gratuluje,
przydaloby sie do mojej hdsp9632. jak pamietasz tu jest 8adat 2spdf 2analog
walu
pozdroowka,
Jacek...
gratuluje,
przydaloby sie do mojej hdsp9632. jak pamietasz tu jest 8adat 2spdf 2analog
walu
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO
...Po części z potrzeby, po części dla zabawy spłodziłem prościutki programik, pozwalający na kontrolę TotalMixa przez MIDI. W tej chwili kontroluje wejścia 1-2, 3-4, playback 1-2, 3-4 wszystko to rutowane do wyjść An 1- 2 i monitor (line out) Analog. Można przypisać dowolny kontroler MIDI, jeśli checkbox MIDI jest zaznaczony - dany kanał będzie kontrolowany. Suwaki działają również jako regulacja głośności. Master - tu jest coś w rodzaju tłumika sumy - jeśli ktoś ma głośny odsłuch to tu można ustawić "jego" skalowanie. Wszystkie ustawienia zapamiętywane po wyjściu z programu. TotalMix nie przewiduje kontroli "z zewnątrz", więc suwaki w nim nie będą odzwieciedlać zmian poziomów, jakkolwiek wskaźniki wysterowania oczywiście. Docelowo może uda mi się zrobić całego TotalMixa MIDI ;)
pozdroowka,
Jacek...
Mam Echo Gina3G - da rade zrobic sterowanie mikserem z poziomu MIDI?
Dasz rade?
--
pozdrawia
bitrate
pozdroowka,
Jacek...
Mam Echo Gina3G - da rade zrobic sterowanie mikserem z poziomu MIDI?
Dasz rade?
--
pozdrawia
bitrate
hehe, się sypnęło zamówień ;) no jak do Giny to i do Layli.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
eis, eis, baby!
Jacek, gratulacje!
Zasysam.
A Wy nie marudzić tam.
To zupełnie inne sprzęty (Echo).
Zasysam.
A Wy nie marudzić tam.

To zupełnie inne sprzęty (Echo).
...Jacek, gratulacje!
Zasysam.
A Wy nie marudzić tam.
To zupełnie inne sprzęty (Echo)....
(Echo... Echo...Echo...)
Groover
Zasysam.
A Wy nie marudzić tam.

To zupełnie inne sprzęty (Echo)....
(Echo... Echo...Echo...)

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
zaraz sobie zainstaluje
szkoda ze nie mam kontrolera midi

szkoda ze nie mam kontrolera midi

Z innymi kartami może być problem, bo producenci korzystają ze specyficznych funkcji danej karty. O ile windowsowy mixer można oprogramować, o tyle mikser poszczególnych kart wymagałyby informacji od producenta, a czy ci będą chętni na publikację tych informacji - nie wiem. Z supportem RME utrzymuję kontakt już od długiego czasu i zawsze udawało mi się wyciągnąć od nich co nieco więcej, niż "mniej namolnym użytkownikom"
W zamian udało mi się znaleźć parę bugów przed publikacją - czy to Totalisera czy sterowników. Zatem wyciągnąłem od nich parę zdań, jak zrobić to w RME HDSP. Inna sprawam że tych "innych" kart nie przetestuję. W domowym komputerze mam tylko RME, na półce starą Audiomedię czy RME DIGI96/8, lada moment będę miał w pracy HDSP9632 i na tym koniec.
Pozostałe karty RME wkrótce wsadzę do kodu, najpierw muszę uporać się z Multifacem
O tym, na ile jest to skomplikowane niech świadczy fakt, że kanałów do obsługi mamy:
18 (wejść) /20 wyjść + 18 x playback * 20 wyjść - w przypadku "najuboższego" Mutliafce'a to 720 kanałów do miksowania ;) Zatem jest co robić.
Mam nadzieję, że będzie dla kogoś - poza mną - przydatne.
Pozdrawiam,
Jacek

Pozostałe karty RME wkrótce wsadzę do kodu, najpierw muszę uporać się z Multifacem

18 (wejść) /20 wyjść + 18 x playback * 20 wyjść - w przypadku "najuboższego" Mutliafce'a to 720 kanałów do miksowania ;) Zatem jest co robić.
Pozdrawiam,
Jacek
- harrypotter
Pozdrawiam,
Jacek...
Dzieki Jacek! Juz od pewnego czasu myslalem, ze cos takiego by sie przydalo.
Rozbuduj na wszystkie kanaly Totalmixa i odsprzedaj do RME
Pozdrawiam,
Piotrek
Pozdrawiam,
Jacek...
Dzieki Jacek! Juz od pewnego czasu myslalem, ze cos takiego by sie przydalo.
Rozbuduj na wszystkie kanaly Totalmixa i odsprzedaj do RME

Pozdrawiam,
Piotrek
gratulacje! raz, ze wpadles na ten pomysl, a dwa , ze go wykonales (to drugie zawsze bywa kilka razy trudniejsze..)
z niecierpliwoscia czekam na wersje do HDSP :)
pozdr
z niecierpliwoscia czekam na wersje do HDSP :)
pozdr
fan dobrego brzmienia ;)