CD-R, jak to nagrać?
Mam mały problem. nagrywam muzyke na CDR i nie zamykam płyty , tzn nie finalizuje jej , gdyz chce w pozniejszym czasie dograc do tej płyty jeszcze jakies kawałki oczywiscie muzyczne ,i niestety nie moge tego zrobic . Do nie dawna uzywałam starego programu WIN ON CD na win 98 , wszystko działało dobrze , natomiast teraz na win XP, w programie NERO , niby jest takze taka mozliwosc ale niestety . po nagraniu jednego kawałka i wyjeciu płyty nie moge dograc drugiego , czy moze mi ktos pomoc, mozliwe ze robie cos zle , wiec prosiłabym o pomoc :)
Dziekuje Ula
Dziekuje Ula
Pozdrawiam Ula :)
Re: CD-R, jak to nagrać?
Jak se przypominam dogrywać na audio cd sie nie da. Przynajmniej tak jest w nero. A w ogóle mnie dziwi, że w win on cd da sie dograć.
Słyszałem, że audio da sie słuchać tylko po "zamknięciu" cd.
Słyszałem, że audio da sie słuchać tylko po "zamknięciu" cd.

Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
- stevelukather
...Mam mały problem. nagrywam muzyke na CDR i nie zamykam płyty , tzn nie finalizuje jej , gdyz chce w pozniejszym czasie dograc do tej płyty jeszcze jakies kawałki oczywiscie muzyczne ,i niestety nie moge tego zrobic . Do nie dawna uzywałam starego programu WIN ON CD na win 98 , wszystko działało dobrze , natomiast teraz na win XP, w programie NERO , niby jest takze taka mozliwosc ale niestety . po nagraniu jednego kawałka i wyjeciu płyty nie moge dograc drugiego , czy moze mi ktos pomoc, mozliwe ze robie cos zle , wiec prosiłabym o pomoc :)
Dziekuje Ula ...
Jesli wkladzasz do napedu dysk multisesyjny,to w NERO otwiera sie okno w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka przy "Continue multisession disc"potem "new" w prawym gornym rogu,po czym nastepuje odczyt plyty i pokazuja sie sesje,trzeba zaznaczyc myszka ostatnia na niebiesko i nacisnac OK,nalezy pobrac z lewej strony pliki przeniesc na prawa gdzie jest widoczna poprzednia sesja i zostaje tylko nacisnac zapis plyty!Pozdrawiam SL.
Dziekuje Ula ...
Jesli wkladzasz do napedu dysk multisesyjny,to w NERO otwiera sie okno w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka przy "Continue multisession disc"potem "new" w prawym gornym rogu,po czym nastepuje odczyt plyty i pokazuja sie sesje,trzeba zaznaczyc myszka ostatnia na niebiesko i nacisnac OK,nalezy pobrac z lewej strony pliki przeniesc na prawa gdzie jest widoczna poprzednia sesja i zostaje tylko nacisnac zapis plyty!Pozdrawiam SL.
*
Jesli wkladzasz do napedu dysk multisesyjny,to w NERO otwiera sie okno w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka przy "Continue multisession disc"potem "new" w prawym gornym rogu,po czym nastepuje odczyt plyty i pokazuja sie sesje,trzeba zaznaczyc myszka ostatnia na niebiesko i nacisnac OK,nalezy pobrac z lewej strony pliki przeniesc na prawa gdzie jest widoczna poprzednia sesja i zostaje tylko nacisnac zapis plyty!Pozdrawiam SL....
Niestety nie pokazuje mi sie to okno ...... mam Nero ver.6,3,03 polska edycja ... Nigdy nie zamykam płyt z muzyka gdyz w samochodzie mam radio ktore czyta nie zamkniete Płyty , "PIONEER" to dosc wygodne gdy cos stowrze nagrywam sobie i sucham w samochodzie potem, dogrywam itd itd ,
Jesli wkladzasz do napedu dysk multisesyjny,to w NERO otwiera sie okno w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka przy "Continue multisession disc"potem "new" w prawym gornym rogu,po czym nastepuje odczyt plyty i pokazuja sie sesje,trzeba zaznaczyc myszka ostatnia na niebiesko i nacisnac OK,nalezy pobrac z lewej strony pliki przeniesc na prawa gdzie jest widoczna poprzednia sesja i zostaje tylko nacisnac zapis plyty!Pozdrawiam SL....
Niestety nie pokazuje mi sie to okno ...... mam Nero ver.6,3,03 polska edycja ... Nigdy nie zamykam płyt z muzyka gdyz w samochodzie mam radio ktore czyta nie zamkniete Płyty , "PIONEER" to dosc wygodne gdy cos stowrze nagrywam sobie i sucham w samochodzie potem, dogrywam itd itd ,
- stevelukather
...*
A w jakim trybie otwiera Ci sie nero,moze Nero Wizard?
A w jakim trybie otwiera Ci sie nero,moze Nero Wizard?
- stevelukather
......*
A w jakim trybie otwiera Ci sie nero,moze Nero Wizard?...
Jesli tak to nacisnij w prawym dolnym rogu "Close Wizard"wtedy pojawi sie okno o ktorym wczesniej pisalem!SL
Jesli tak to nacisnij w prawym dolnym rogu "Close Wizard"wtedy pojawi sie okno o ktorym wczesniej pisalem!SL
......*
Nie ... mam Nero Ultra Edytion i mozna przełaczyc w tryb Express
Nie ... mam Nero Ultra Edytion i mozna przełaczyc w tryb Express
A czy jesteś aby w stanie nagrywać multisesyjnie dane?
...A czy jesteś aby w stanie nagrywać multisesyjnie dane?...
Tak bez problemu , Multi-sesje mozna nagrywac , ale tylko pliki , Audio , jakos nie chce , ......szkoda :(
Tak bez problemu , Multi-sesje mozna nagrywac , ale tylko pliki , Audio , jakos nie chce , ......szkoda :(
Tak bez problemu , Multi-sesje mozna nagrywac , ale tylko pliki , Audio , jakos nie chce , ......szkoda :( ...
A możesz opisać, co dokładnie się dzieje podczas próby dogrania ścieżki? Jakiś błąd wyskakuje, czy coś...?
A możesz opisać, co dokładnie się dzieje podczas próby dogrania ścieżki? Jakiś błąd wyskakuje, czy coś...?