CD-R, jak to nagrać?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
ula
CD-R, jak to nagrać?

Post autor: ula » poniedziałek 15 mar 2004, 13:24

Mam mały problem. nagrywam muzyke na CDR i nie zamykam płyty , tzn nie finalizuje jej , gdyz chce w pozniejszym czasie dograc do tej płyty jeszcze jakies kawałki oczywiscie muzyczne ,i niestety nie moge tego zrobic . Do nie dawna uzywałam starego programu WIN ON CD na win 98 , wszystko działało dobrze , natomiast teraz na win XP, w programie NERO , niby jest takze taka mozliwosc ale niestety . po nagraniu jednego kawałka i wyjeciu płyty nie moge dograc drugiego , czy moze mi ktos pomoc, mozliwe ze robie cos zle , wiec prosiłabym o pomoc :)

Dziekuje Ula
Pozdrawiam Ula :)

Awatar użytkownika
lfo404

Re: CD-R, jak to nagrać?

Post autor: lfo404 » poniedziałek 15 mar 2004, 19:34

Jak se przypominam dogrywać na audio cd sie nie da. Przynajmniej tak jest w nero. A w ogóle mnie dziwi, że w win on cd da sie dograć.

Słyszałem, że audio da sie słuchać tylko po "zamknięciu" cd.
Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 15 mar 2004, 19:40

...Mam mały problem. nagrywam muzyke na CDR i nie zamykam płyty , tzn nie finalizuje jej , gdyz chce w pozniejszym czasie dograc do tej płyty jeszcze jakies kawałki oczywiscie muzyczne ,i niestety nie moge tego zrobic . Do nie dawna uzywałam starego programu WIN ON CD na win 98 , wszystko działało dobrze , natomiast teraz na win XP, w programie NERO , niby jest takze taka mozliwosc ale niestety . po nagraniu jednego kawałka i wyjeciu płyty nie moge dograc drugiego , czy moze mi ktos pomoc, mozliwe ze robie cos zle , wiec prosiłabym o pomoc :)

Dziekuje Ula ...

Jesli wkladzasz do napedu dysk multisesyjny,to w NERO otwiera sie okno w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka przy "Continue multisession disc"potem "new" w prawym gornym rogu,po czym nastepuje odczyt plyty i pokazuja sie sesje,trzeba zaznaczyc myszka ostatnia na niebiesko i nacisnac OK,nalezy pobrac z lewej strony pliki przeniesc na prawa gdzie jest widoczna poprzednia sesja i zostaje tylko nacisnac zapis plyty!Pozdrawiam SL.

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » poniedziałek 15 mar 2004, 19:48

*

Jesli wkladzasz do napedu dysk multisesyjny,to w NERO otwiera sie okno w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka przy "Continue multisession disc"potem "new" w prawym gornym rogu,po czym nastepuje odczyt plyty i pokazuja sie sesje,trzeba zaznaczyc myszka ostatnia na niebiesko i nacisnac OK,nalezy pobrac z lewej strony pliki przeniesc na prawa gdzie jest widoczna poprzednia sesja i zostaje tylko nacisnac zapis plyty!Pozdrawiam SL....

Niestety nie pokazuje mi sie to okno ...... mam Nero ver.6,3,03 polska edycja ... Nigdy nie zamykam płyt z muzyka gdyz w samochodzie mam radio ktore czyta nie zamkniete Płyty , "PIONEER" to dosc wygodne gdy cos stowrze nagrywam sobie i sucham w samochodzie potem, dogrywam itd itd ,

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 15 mar 2004, 19:58

...*

A w jakim trybie otwiera Ci sie nero,moze Nero Wizard?

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 15 mar 2004, 20:11

......*

A w jakim trybie otwiera Ci sie nero,moze Nero Wizard?...

Jesli tak to nacisnij w prawym dolnym rogu "Close Wizard"wtedy pojawi sie okno o ktorym wczesniej pisalem!SL

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » poniedziałek 15 mar 2004, 20:15

......*

A w jakim trybie otwiera Ci sie nero,moze Nero Wizard?...

Nie ... mam Nero Ultra Edytion i mozna przełaczyc w tryb Express

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » wtorek 16 mar 2004, 07:53

A czy jesteś aby w stanie nagrywać multisesyjnie dane?

Awatar użytkownika
ula

Post autor: ula » wtorek 16 mar 2004, 11:39

...A czy jesteś aby w stanie nagrywać multisesyjnie dane?...

Tak bez problemu , Multi-sesje mozna nagrywac , ale tylko pliki , Audio , jakos nie chce , ......szkoda :(

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » wtorek 16 mar 2004, 14:55

Tak bez problemu , Multi-sesje mozna nagrywac , ale tylko pliki , Audio , jakos nie chce , ......szkoda :( ...

A możesz opisać, co dokładnie się dzieje podczas próby dogrania ścieżki? Jakiś błąd wyskakuje, czy coś...?

ODPOWIEDZ