Sound Lab Mini-Synth - jaki konwerter MIDI/CV?
Poskładałem swoj pierwszy syntezator analogowy.
http://www.musicfromouterspace.com/analogsynth/SOUNDLABMINISYNTH/soundlab.php?page=SOUNDLAB
I nie mam w nim midi poszukuje taniego konvertera CV/MIDI czy znacie gdzie to mozna kupić ewentualnie zrobić tylko potrzebuje schemat.
Wyjscia jakie wychodzą to CV1, CV2, GATE IN
2176 Stereo Clone.
Re: Sound Lab Mini-Synth - jaki konwerter MIDI/CV?
Fakt, ale coby całej prawdzie stało się zadość nie należy też zapominać o rodzimym MCV-3 MIDI/CV Converter.
Przy tym uczulam kolegę Pine, iż w formacie midi można mieć też np. majtki

[addsig]
Ten MCV4 fajny. Własnie szukam ceny i aż się boję.
2176 Stereo Clone.
Równierz rozważam zakup mcv3. Jednak porównując specyfikacje do konwerterów kentona, mcv3 wypada gorzej jesli chodzi o rozdzielczość napięcia wyjściowego cv - 12 bitów , kenton 16. Czy w praktyce oznacza to że nie bedzie mozna precyzyjnie płynnie sterowac np wysokościa dzwieku i bedą słyszalne 'schodki'?
Wiesz ja z doswiadczenia wiem ze w PL musisz sobie kupić produkt przetestować jeśli bedzie niedobry pomęczyć się sprzedać na allegro za pół ceny dołożyć i kupić kolejny produkt aż znajdziesz dokładnie to co cię interesuje.
2176 Stereo Clone.
Wiesz ja z doswiadczenia wiem ze w PL musisz sobie kupić produkt przetestować jeśli bedzie niedobry pomęczyć się sprzedać na allegro za pół ceny dołożyć i kupić kolejny produkt aż znajdziesz dokładnie to co cię interesuje.
...
Zachęcam do kontaktu z Panem Tomaszem Kubiakiem ktory jest konstruktorem konwertera MCV3 - w przeciwieństwie do wielu sklepów czy producentów oferuje on możliwośc przetestowania urządzenia, a więc nie ryzykujesz wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Specyfikacja wyglada bardzo obiecująco, jak zgromadze fundusze prawdopodobnie sam zakupie ten sprzęt.
Panowie jeszcze jedno pytanie co do konvertera midi /CV
Czy jeśli posiadałbym slima mooga tam są takie wyjscia CV GATE czy mozna by sterować moim syntezatorem przez tego SLIMA ?
2176 Stereo Clone.
...
Panowie jeszcze jedno pytanie co do konvertera midi /CV
Czy jeśli posiadałbym slima mooga tam są takie wyjscia CV GATE czy mozna by sterować moim syntezatorem przez tego SLIMA ?
...