Behringer Truth B2031A
Poszukuje alternatywny zamiennik przetworników wysoko-tonowych
Co byście polecili do wyżej wymienionych monitorów
Z góry serdecznie Dziękuję za wszelkie rady/porady
Pozdrawiam
Re: Behringer Truth B2031A

Stronke znalazłem przydpadkowo szukając schemat do monitorów i suba behra...
Jeśli ktoś posiada te schematy bede bardzo wdzięczny ponieważ nigdzie w sieci nie mogę ich znaleźć.
Pozdr,
Liczyłem na zamiennik dostępny raczej na terenie nazego kraju.
Dziekuje i Pozdrawiam
...Stronkę znalazłem przypadkowo szukając schemat do monitorów...
Jeśli ktoś posiada te schematy...
http://www.sendspace.com/file/e2up89
File Name: behringer_b2031.pdf
Size: 620KB | Description: Behringer Truth B2031A ...
MONTER, dzieki wiekie! :)
No i stało się, wsadziłem gwizdek z drugiego monitora na miejsce tego spalonego i też go spaliłem... :(
...No i stało się, wsadziłem gwizdek z drugiego monitora na miejsce tego spalonego i też go spaliłem... :(
No jeżeli dym poszedł bezpośrednio po włączeniu to postawiłbym roczną pensję że sytuacja się powtórzy po dołożeniu nowego gwizdka.
Monter ma racje, LM3886używałem w kilku układach głośników aktywnych - i niestety o ile doskonale brzmi to jest odrobinę zawodny i potrafi dać napięcie stałe na wyjście.
[addsig]
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Monter ma racje, LM3886używałem w kilku układach głośników aktywnych - i niestety o ile doskonale brzmi to jest odrobinę zawodny i potrafi dać napięcie stałe na wyjście.
Szkoda, że dopiero teraz napisałes bo spaliłem drugi... Czy ten wzmacnicz da się naprawić czy lepiej to olać i kupić nowe monitory? Szkoda tylko że sprzedają je parami...
Fakt, ale jeśli pada tylko gwizdek to typowałbym raczej wzbudzenia.
Tak czy inaczej wpierw wymieniłbym jednak tego LM3886, obciażył (pasywnie) i oscyloskopem obadał o co biega.
[addsig]