Witam
Zaczynam niedługo budować garaż nad którym chcę umieścić swoje domowe studio. Wszystko jest ładnie pięknie do momentu gdy chcę podzielić piętro nad garażem na dwa pomieszczenia. Sugerowałem się proporcjami 1 / 1,14 / 1,39, podawanymi jako te "najlepsze". Ale przy wysokości pomieszczenia 3 metrów jego powierzchnia wyniesie ok. 15 m2. Co prowadzi do kolizji z tezą, że powierzchnia studia powinna mieć co najmniej 20 m2.
Moje pytanie dotyczy tego: w jaki sposób obie teorie pogodzić?, oczywiście budowa pomieszczenia o wysokości większej niż 3 metry odpada.
A może jest jeszcze jakaś inna teoria? ;)
Powierzchania a proporcje pomieszczenia
Re: Powierzchania a proporcje pomieszczenia
daj troszke szerzej i dluzej......
...daj troszke szerzej i dluzej.........
Ale ile szerzej i dalej?
Ale ile szerzej i dalej?
......daj troszke szerzej i dluzej.........
Ale ile szerzej i dalej?...
nieznacznie szerzej i proporcjonalnie dłużej.
Ale ile szerzej i dalej?...
nieznacznie szerzej i proporcjonalnie dłużej.
nieznacznie szerzej i proporcjonalnie dłużej....
A najlepiej nie bawic sie we wrozke czy zgaduj-zgaduje tylko dowiedziec sie dlaczego i jakie wymiary sa wazne
czyli przeczytac ksiazke Podręcznik akustyki autorstwa F. AltonEverest
Moze kosztuje 110 ale zapewniam ze sie oplaca. Warto sie zapoznac z wnioskami plynacymi z prac i badań wyksztalciuchów przed jakimikolwiek decyzjami.
Mozna sie z niej dowiedziec ze nie istnieja idealne proporcje i ze powstaly juz dziesiatki publikacji naukowych na ten temat. I ze czesc naukowych i popartych tak teorią jak i pomiarami wnioskow co do proporcji jest wzajemnie sprzeczna.
[addsig]
A najlepiej nie bawic sie we wrozke czy zgaduj-zgaduje tylko dowiedziec sie dlaczego i jakie wymiary sa wazne
czyli przeczytac ksiazke Podręcznik akustyki autorstwa F. AltonEverest
Moze kosztuje 110 ale zapewniam ze sie oplaca. Warto sie zapoznac z wnioskami plynacymi z prac i badań wyksztalciuchów przed jakimikolwiek decyzjami.
Mozna sie z niej dowiedziec ze nie istnieja idealne proporcje i ze powstaly juz dziesiatki publikacji naukowych na ten temat. I ze czesc naukowych i popartych tak teorią jak i pomiarami wnioskow co do proporcji jest wzajemnie sprzeczna.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej