...Witam, mam okazje kupic tanio mikrofnon Tonsila MCU 53. Czy ktos zetkanl sie z tym wyrobem, a moze go uzywa? Slyszalem, ze istnieje mozliwosc przerobki napiecia zasilania z 6V (bateria) na 48V - Phantom. Kiedys Pan Piotr Madziar polecal ten mikrofon do domowego studia, jako dobra alternatywe dla wschodnich wyrobow.
...
Z tego co pamietam to sir Madziar polecal Tonsile jako miki podpórkowe czyli np. dodatkowe. One maja mala membrane wiec raczej nie beda alternatywa (w pewnych zastosowaniach) dla chinczykow z duza membraną. Sir Madziar poleca wiec, coz sie zastanawiac. Jak sie nie przyda dasz dzieciom do zabawy.
z partyjnym pozdrowieniem
Delegat
Mikrofony pojemnosciowe TONSIL'a
realizacja nagrań, DJ
www.delegatstudio.muzyka.pl
www.delegatstudio.muzyka.pl
Re: Mikrofony pojemnosciowe TONSIL'a
w sklepie Tonsila we Wrocławiu dowiedziałem sie,że wielu starych radiowców biega z tymi mikami i bardzo sobie je chwalą. Poza tym jest do kupienia przeróbka (prosta przejściówka) na baterię 9V w cenie ok 30zł nie wiem czy nie przypadkiem też Tonsila. Wysokość nap. nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Ten mikrofon to stara ale udana konstrukcja a każdy mik posiada swoją indywidualną charakterystykę na wykresie (!).W tej cenie to dobra i przydatna rzecz.
Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED
Ile Tonsli życzy sobie za taki mikrofon?
Jak długo trzeba czekać? Napisz coś jak już dostaniesz.
- JankoMuzykant
- Kontakt:
Mam MCO52 do sampli - łączę to z minidyskiem. Do zastosowań amatorskich jest aż za dobrze. Próbek możesz posłuchać na www.jankomuzykant.prv.pl
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)