Hello wszystkim. Wykorzystując waszą opinię zakupiłem mikrofon joemeek jm47 a że potrafię lutować :) postanowiłem sam sobie kabel złożyć . Kupiłem więc osprzęt neutrika + kabel jakiejś dobrej firmy podobno. Teraz nie wiem czy powinienem zlutować tak żeńskiego i męskiego XLRA że 1-1, 2-2, 3-3. Nie chciałbym popełnić jakiejś gafy i póxniej źle xlutowany kabelek podpiąc do mikrofonu. Problem 2 to stojak - zachowałem siętrochę jak raptus i zakupiłem zwykły stojak pod mikrofon - po złożeniu wszystkiego okazało się że gwint w uhcwycie do mikrofonu ma 2 razy większa średnicę. Co ma teraz zrobić?? Czy jest jakaś przejściówka czy możę już powinienem się starać zwrócić stojaczek.
Sorki że takie banały ale ważne jest to dla mnie.
Pozdrawiam
Mikrofon - czas go podłączyć i zamontować
Re: Mikrofon - czas go podłączyć i zamontować
...Do gwintu w stojaku można kupić reduktor
...
O to już jakaś dobra nowinka

O to już jakaś dobra nowinka
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...XLR to żadna filozofia
- 1 do 1 (oplot)
- 2 do 2
- 3 do 3
reduktor: muzyczny.pl
...
Wilkie dzięki. Chicałem się tylko upewnić, czy nie ma jakiegoś odstepstwa, żeby nic nie uszkodzić.
Dobra mam co chciałem dzięki za pomoc
- 1 do 1 (oplot)
- 2 do 2
- 3 do 3
reduktor: muzyczny.pl
...
Wilkie dzięki. Chicałem się tylko upewnić, czy nie ma jakiegoś odstepstwa, żeby nic nie uszkodzić.
Dobra mam co chciałem dzięki za pomoc
dziwne ze nie dostales reduktora odrazu z uchwytem - nieladne podejscie do klienta.....
...dziwne ze nie dostales reduktora odrazu z uchwytem - nieladne podejscie do klienta........
Joemeek'i nie dają niestety. Mam JM-47 + kosz i 2x JM-27 i w żadnym redukcji nie znalazłem. Do kosza (czeba kupić oddzielnie) też nie dołączyli
Joemeek'i nie dają niestety. Mam JM-47 + kosz i 2x JM-27 i w żadnym redukcji nie znalazłem. Do kosza (czeba kupić oddzielnie) też nie dołączyli

......dziwne ze nie dostales reduktora odrazu z uchwytem - nieladne podejscie do klienta........
...
Ja tam reduktor dostałem do stojaka, a nie mikrofonu

Ja tam reduktor dostałem do stojaka, a nie mikrofonu

Pozdrawiam
Niechciałbym zakładać nowego tematu daltego napiszę w tym. - chodzi mi o poziom nagrywanego sygnału (czyli odbieranego przez mikrofon). Po właczeniu +48 i pRzy ustawieniach wszystkich gałek korekcji i panu na 0 przy wzmocnieniu sygnału gainem ustawionym na 30 db oraz wysyłaniu na kartę sygnału przy ustawieniu potencjometru level na zero db sygnał odbierany na kompie - mowa; wynosi ok -20 db a w przypadku głośniejszej mowy ok -15 db (Peak). Czy to jest prawidłowe, czy nie jest za cicho?? Przypominam że chodzi o mikrofon Joemeek JM 47 i mikser Compact 4.