Piwnica
Witam
Mam problem, sąsiadka nademną urodziła właśnie dziecko i chociaż przedtem raczej nie przychodziła często, że jest zagłośno, to teraz jednak ma pretensje, a ja też wcale nie chcę hałasować bobasowi ;]
Pomyślałem, że mógłbym jakoś przystosować moją piwnicę do gry. Ma wymiary 5,50mx4,10m i wysokość ok. 190cm do ok.220cm(ma przekrój fal) - wysokość jeszcze zmierze. Czy dało by się jakoś niskimi kosztami przerobić to na prostą salę prób.
Mieszkam w starej kamienicy. W piwnicy jest dużo desek i innych takich drewnianych i to spokojnie moge wykorzystać. Oprócz tego są stare okna(?). Wiem oczywiście, że będe musiał jeszcze dokupić co nieco.
Więc prosze o pomoc w zaprojektowaniu sali, jak najmniejszym budżetem ;]
Czy np. całą wyciszyć lub zrobić pomieszczenie w pomieszczeniu?
Niedługo dam zdjęcia.
Prosze o pomoc.
Mam problem, sąsiadka nademną urodziła właśnie dziecko i chociaż przedtem raczej nie przychodziła często, że jest zagłośno, to teraz jednak ma pretensje, a ja też wcale nie chcę hałasować bobasowi ;]
Pomyślałem, że mógłbym jakoś przystosować moją piwnicę do gry. Ma wymiary 5,50mx4,10m i wysokość ok. 190cm do ok.220cm(ma przekrój fal) - wysokość jeszcze zmierze. Czy dało by się jakoś niskimi kosztami przerobić to na prostą salę prób.
Mieszkam w starej kamienicy. W piwnicy jest dużo desek i innych takich drewnianych i to spokojnie moge wykorzystać. Oprócz tego są stare okna(?). Wiem oczywiście, że będe musiał jeszcze dokupić co nieco.
Więc prosze o pomoc w zaprojektowaniu sali, jak najmniejszym budżetem ;]
Czy np. całą wyciszyć lub zrobić pomieszczenie w pomieszczeniu?
Niedługo dam zdjęcia.
Prosze o pomoc.
Re: Piwnica
...Prosze o pomoc....
Czy dziś to jest jakiś szczególny dzionek dla nieprzytomnych?
Znalazłeś właściwy dział, więc czemu nie chcesz poczytać co tam już napisano?
[addsig]
Czy dziś to jest jakiś szczególny dzionek dla nieprzytomnych?
Znalazłeś właściwy dział, więc czemu nie chcesz poczytać co tam już napisano?

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
No przeczytalem kilkanaście tematów i oprócz tego wiele artykułów i mam wielki mętlik w głowie. A wogóle chodzi mi np. czy taka wysokość nie eliminuje możliwości zrobienia czegoś z tą piwnicą itp
w praktyce to wyglada tak ze jej nie wyciszysz. Basy i tak sie przedostana. A jesli to kamienica to juz zupelnie tragedia. W starych budynkach dzwiek bardzo latwo przechodzi przez sciany itp. Zmien lokal i oszczedz nerwow sasiadce i dziecku.
hmmm, co rozumiesz przez zmiane lokalu? Ja nie chce biegac kilka razy dziennie po to zeby moc sobie chwilke pocwiczyc gre :/ Nie da sie jakos wyizolowac tego? :(
kamienica z jej ciezkimi ceglanymi scianami?
to zobacz jak sie dzwiek niesie w nowym budownictwie......
do autora - zainwestuj w ksiazke A.Everesta.....
to zobacz jak sie dzwiek niesie w nowym budownictwie......
do autora - zainwestuj w ksiazke A.Everesta.....
w praktyce to wyglada tak ze jej nie wyciszysz. Basy i tak sie przedostana. A jesli to kamienica to juz zupelnie tragedia. W starych budynkach dzwiek bardzo latwo przechodzi przez sciany itp. Zmien lokal i oszczedz nerwow sasiadce i dziecku.
@@
??!!!
...
Do Autora: Naczytałeś się na temat izolacji akustycznej między innymi czytając posty traktujące o izolacji w każdym wydaniu i w każdych warunkach więc teraz tylko do pracy z tą piwnicą
[addsig]
@@
??!!!
...
Do Autora: Naczytałeś się na temat izolacji akustycznej między innymi czytając posty traktujące o izolacji w każdym wydaniu i w każdych warunkach więc teraz tylko do pracy z tą piwnicą

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
Czyli jest sens coś z nią robić?
i jakich tanich materiałów najlepiej użyć(mam dużo desek do użycia - można je jakoś wykorzystać?)
P.S Gdzie można kupić ten "Podręcznik akustyki" Everesta??