Kable przez ścianę?
http://www.muzyczny.pl/sklep/index2.php?gid=91...
sklep ten jest ogólnie super.
Pewno będziesz chciał kupić gotowego Sssnake'a. Cena jest bardzo niska, ale jakość pewnych elementów zostawia wiele do życzenia. Ja kupiłem wersje 16/4 i 24/6 na 30m. W obu przypadkach musiałem zmodyfikować gniazda XLR. Po pierwszym włożeniu 24 wtyczek XLR do owych gniazd, 4 z nich zatrzasnęło się w gnieździe na amen. Niestety musiałem zdemontować blokady (zatrzaski), co nie wymagało dużo pracy, no i teraz mam prawie w pełni (bo czasami taki zatrzask może być potrzebny) sprawny snake. Przewód wieloparowy jest dość gruby jak na tą ilość par kabli, ale w Twoim przypadku, kiedy nie będziesz musiał się z nim przemieszczać to raczej zaden problem. Uważam, że za tą cenę snake po pewnej przeróbce godny jest polecenia.
sklep ten jest ogólnie super.
Pewno będziesz chciał kupić gotowego Sssnake'a. Cena jest bardzo niska, ale jakość pewnych elementów zostawia wiele do życzenia. Ja kupiłem wersje 16/4 i 24/6 na 30m. W obu przypadkach musiałem zmodyfikować gniazda XLR. Po pierwszym włożeniu 24 wtyczek XLR do owych gniazd, 4 z nich zatrzasnęło się w gnieździe na amen. Niestety musiałem zdemontować blokady (zatrzaski), co nie wymagało dużo pracy, no i teraz mam prawie w pełni (bo czasami taki zatrzask może być potrzebny) sprawny snake. Przewód wieloparowy jest dość gruby jak na tą ilość par kabli, ale w Twoim przypadku, kiedy nie będziesz musiał się z nim przemieszczać to raczej zaden problem. Uważam, że za tą cenę snake po pewnej przeróbce godny jest polecenia.
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.
Re: Kable przez ścianę?
heh,, to juz dawno nieaktulane,
ale faktyczne... skozystalem z muzyczny.pl
nie kupulem gotowego ssnake, bo tak jak mowil przedmowca, to kiepska jakosc...
... ale pogadalem z panami z muzycznego i zrobili dla mnie dwa takie stage boxy, z dobrych kabli pinansona i wtykami neutrik... wyszlo super i solidnie wykonane... polecam
pozdrawiam
ale faktyczne... skozystalem z muzyczny.pl
nie kupulem gotowego ssnake, bo tak jak mowil przedmowca, to kiepska jakosc...
... ale pogadalem z panami z muzycznego i zrobili dla mnie dwa takie stage boxy, z dobrych kabli pinansona i wtykami neutrik... wyszlo super i solidnie wykonane... polecam
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
no tak, te z muzyczny.pl już znalazłem.
niestety wszystkie mają długie kable (a im więcej par, tym dłuższe...czemu?).
dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby kabel o długości góra 5m lub wręcz sama skrzyneczka bez kabla (z dwóch stron gniazda) ...czy takie coś istnieje ?
dla mnie idealnym rozwiązaniem byłby kabel o długości góra 5m lub wręcz sama skrzyneczka bez kabla (z dwóch stron gniazda) ...czy takie coś istnieje ?
...no tak, te z muzyczny.pl już znalazłem.
...
Taką skrzyneczkę bez kabla to żadna filozofia zrobić samemu, wystarczą gniazda męskie i żeńskie XLR (jak mniemam), lutownica, parę metrów solidnego kabla (do połączenia gniazd w skrzynce) no i jakaś obudowa (metalowa np.) i masz skrzynkę
. Jeśli sam boisz się robić takie rzeczy to jeśli masz zaufanego elektronika to poproś żeby Ci coś takiego zrobił 
...
Taką skrzyneczkę bez kabla to żadna filozofia zrobić samemu, wystarczą gniazda męskie i żeńskie XLR (jak mniemam), lutownica, parę metrów solidnego kabla (do połączenia gniazd w skrzynce) no i jakaś obudowa (metalowa np.) i masz skrzynkę

Pozdrawiam
......no tak, te z muzyczny.pl już znalazłem.
...
. Jeśli sam boisz się robić takie rzeczy to jeśli masz zaufanego elektronika to poproś żeby Ci coś takiego zrobił
...
Errata: "parę centymetrów" zamiast "parę metrów"
...

Errata: "parę centymetrów" zamiast "parę metrów"

Pozdrawiam
no wlasnie tu gadka zeszla na temat multicorów ktore z pytaniem nie maja nic wspolnego - budowa metalowej skrzynki i wstawianie jej w sciane to zly pomysl bo ucierpi na tym izolacja pomieszczen
wystarczy maly otwor zeby przepuscic przez niego wiazke 20 przewodow
plus dwie plyty(skrzyneczki) wiorowe w ktore mocujesz gniazda z jednej i z drugiej strony scianki
w srodek otworu i te male skrzyneczki z plyty wypychasz welna mineralna zeby odizolowac pomieszczenia
troszke lutowania no i spory koszt tych gniazd.......
wystarczy maly otwor zeby przepuscic przez niego wiazke 20 przewodow
plus dwie plyty(skrzyneczki) wiorowe w ktore mocujesz gniazda z jednej i z drugiej strony scianki
w srodek otworu i te male skrzyneczki z plyty wypychasz welna mineralna zeby odizolowac pomieszczenia
troszke lutowania no i spory koszt tych gniazd.......
no co do izolacji pomieszczeń też miałem pewne wątpliwości...
z tym, że dziura już wykuta :D
no cóż...dzięki za rady!
z tym, że dziura już wykuta :D
no cóż...dzięki za rady!
ah. dobra. nie obejdzie się bez głupiego pytania.
czy para w multicorze oznacza dwie żyły+ekran ?
...ah. dobra. nie obejdzie się bez głupiego pytania.
...
tak
...
tak
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.
juppi! dziękuję.