Okno między reżyserka a studiem...

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Moz-art
Re: Okno między reżyserka a studiem...

Post autor: Moz-art » piątek 18 mar 2005, 22:14

Poprosze o namiary do tego zakładu z szybkami

POZDRAWIAM PABLO
[addsig]

Awatar użytkownika
_marek

Post autor: _marek » wtorek 12 cze 2007, 18:47

Tak, własnie dlatego takie okna stosuje się np. w kabinach róznych maszyn, aby zminimalizować hałas i drgania przenoszone do wewnątrz. Im większy promień krzywizny tym lepsze tłumienie.
...
Chyba im mniejszy... im większy promień, tym mniejsze zakrzywienie.

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » wtorek 12 cze 2007, 23:52

...Witam all! Mam pytanie: czy okno pomiędzy między reżyserka a studiem musi być umieszczone pod kątem? w wypasionych studiach bardzo często są tak właśnie umieszczone, ale widziałem tez normalne pionowe. jaki to ma wpływ na akustykę w studiu? dzięki za info.pozdrawiam....
ja zrobiłem tak ze od strony kabiny dałem skos( odbicie na sufit) a od strony rezyserki dałem normalnie,pionowo.takie ustawienie to z tego co zaobserwowałem czeste zjawisko.mam nadzieje ze teraz bedzie ok bo to juz 3 remont w ciagu 1,5 roku.MAM DOSYC!!! BASTA.pozdro
www.studiosquat.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 13 cze 2007, 12:29

polecalbym raczej dawanie od strony kabiny w dol - chocby z tego wzgledu ze czesto mikrofon ustawiony jest zeby zbierac od gory np.wokal

pleksa troszke za lekka i do przezroczystosci szyby sporo jej brakuje......ale to tylko moje zdanie

Awatar użytkownika
jasiek

Post autor: jasiek » środa 13 cze 2007, 23:54

"...pleksa troszke za lekka i do przezroczystosci szyby sporo jej brakuje......ale to tylko moje zdanie....."

To, że plexi jest dwukrotnie lżejsza od szkła może być jej zaletą.
Plexi wykazuje wyzszą tłumienność dla dźwięku niz szkło i mniejszą skłonność do rezonansów.
Współczynnik przenikania światła dla plexi wynosi zazwyczaj 92%.
Dla większosci popularnego szkła (szyb) 87-90%, w zależności od zawartości tlenków żelaza.
Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » czwartek 14 cze 2007, 01:17

...Witam all! Mam pytanie: czy okno pomiędzy między reżyserka a studiem musi być umieszczone pod kątem? w wypasionych studiach bardzo często są tak właśnie umieszczone, ale widziałem tez normalne pionowe. jaki to ma wpływ na akustykę w studiu? dzięki za info.pozdrawiam....
własnie wracam od siebie ze studia po zamontowaniu szyb.tak jak pisałem wczesniej.i powiem szczerze ze szyby wprowadziły sporo zamieszania do akustyki studia.co tu duzo gadac,strasznie je słychac,jestem zawiedziony i szczerze mowiac nie wiem jak z tym walczyc jak zasłonie szybe moim reflezion filtrem( mojej roboty) to jest duzo lepiej.ale chciałbym miec dobre widocznosca (moj filtr zasłania prawie całe okno 120 x75 cm),no ale jak nie znajde recepty zeby nie było pogłosu i rezonansów bede zmuszony zasłonic okno jakas kotera chociaz wolałbym inne rozwiazanie.kabina 10 m2.ktos ma pomysł?
www.studiosquat.pl

ODPOWIEDZ