Adaptacja akustyczna

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:
Re: Adaptacja akustyczna

Post autor: Tadeo » niedziela 21 lis 2010, 21:19

ja chętnie poznam z tych okolic kogoś kto po-pilotowałby budowę od a do z niemalże, u mnie mury stoją, obecnie zastanawia mnie poprowadzenie oraz wyciszenie kanałów wentylacji...

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » niedziela 21 lis 2010, 22:01

Tadeo musimy się kiedyś poznać osobiście - z siostrą się już znam z akademii muz:) Jak już wybudujesz studyjo to może realizatora na etat będziesz potrzebował?? :D Ok koniec off topic - pozdrowienia :)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 21 lis 2010, 22:10

ja w Swarzewie nad zatoką ;))
jeśli dystans z 3miasta Cię nie zniechęca...
Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 21 lis 2010, 22:32

skoro już istnieje taki fajny temat to się podepnę ;)
studio i reżyserka będą miału osobne kanały wentylacyjne prowadzone przy kominie a mające swe ujście w dachu (no ba ;)
z tego co się orientuje warto trochę te kanały pozakręcać, poprowadzić zygzakiem i wyłożyć wewnątrz... właśnie nie wiem czym,
przez zygzak dźwięk się częściej odbije tracąc energie a pomoże mu w tym mata czy jakis inny materiał
A może są jakieś gotowce do tychże instalacji?
Dziękuje za info i pozdrawiam

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » niedziela 21 lis 2010, 22:44

Kanały wentylacyjne typowo wytłumia się wełną mineralną ze specjalnym naklejonym czarnym welonem szklanym chroniącym przed porywaniem włókienek przez ruch powietrza.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 21 lis 2010, 23:18

...Kanały wentylacyjne typowo wytłumia się wełną mineralną ze specjalnym naklejonym czarnym welonem szklanym chroniącym przed porywaniem włókienek przez ruch powietrza....

dzięki MB
Póki co jest tylko wyprowadzenie do wentylacji w postaci pojedynczego pustaka (15cm wew średnica otworu)
zastanawia mnie jak mam to od środka wyłożyć, jednocześnie stawiając kolejne elementy kanału dokładać tą wełnę w środku?
Wydaje się że niedużo z tej wentylacji zostanie jakby doliczyć wew. wełnę plus welon...

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » niedziela 21 lis 2010, 23:25

Ojoj, myślałem, że pytasz o profesjonalną wentylację (dukty z blachy alu) a nie jakąś atrapę z pustaków. Niestety jeśli chodzi o wentylację to nie mam nic więcej do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » niedziela 21 lis 2010, 23:37

heh, w zasadzie furtka jest otwarta,
dukty z blachy alu...przynajmniej mam jakiś punkt zaczepienia do rozmowy z majstrem budowy
Podpowiedziałbyś coś jeszcze?
Zdaje się że z profesjonalnych rozwiązań to muszę zainteresować się czymś takim tylko trzeba to będzie ładnie zabudować

Obecne wyprowadzenia przy kominie mogę chyba śmiało wykluczyć i wybić nowe gdzieś w górnych narożnikach z bezpośrednim dostępem do świata zewnętrznego

ODPOWIEDZ