Adaptacja akustyczna
ja chętnie poznam z tych okolic kogoś kto po-pilotowałby budowę od a do z niemalże, u mnie mury stoją, obecnie zastanawia mnie poprowadzenie oraz wyciszenie kanałów wentylacji...
Re: Adaptacja akustyczna
Tadeo musimy się kiedyś poznać osobiście - z siostrą się już znam z akademii muz:) Jak już wybudujesz studyjo to może realizatora na etat będziesz potrzebował?? :D Ok koniec off topic - pozdrowienia :)
ja w Swarzewie nad zatoką ;))
jeśli dystans z 3miasta Cię nie zniechęca...
Pozdrawiam serdecznie
jeśli dystans z 3miasta Cię nie zniechęca...
Pozdrawiam serdecznie
skoro już istnieje taki fajny temat to się podepnę ;)
studio i reżyserka będą miału osobne kanały wentylacyjne prowadzone przy kominie a mające swe ujście w dachu (no ba ;)
z tego co się orientuje warto trochę te kanały pozakręcać, poprowadzić zygzakiem i wyłożyć wewnątrz... właśnie nie wiem czym,
przez zygzak dźwięk się częściej odbije tracąc energie a pomoże mu w tym mata czy jakis inny materiał
A może są jakieś gotowce do tychże instalacji?
Dziękuje za info i pozdrawiam
studio i reżyserka będą miału osobne kanały wentylacyjne prowadzone przy kominie a mające swe ujście w dachu (no ba ;)
z tego co się orientuje warto trochę te kanały pozakręcać, poprowadzić zygzakiem i wyłożyć wewnątrz... właśnie nie wiem czym,
przez zygzak dźwięk się częściej odbije tracąc energie a pomoże mu w tym mata czy jakis inny materiał
A może są jakieś gotowce do tychże instalacji?
Dziękuje za info i pozdrawiam
Kanały wentylacyjne typowo wytłumia się wełną mineralną ze specjalnym naklejonym czarnym welonem szklanym chroniącym przed porywaniem włókienek przez ruch powietrza.
...Kanały wentylacyjne typowo wytłumia się wełną mineralną ze specjalnym naklejonym czarnym welonem szklanym chroniącym przed porywaniem włókienek przez ruch powietrza....
dzięki MB
Póki co jest tylko wyprowadzenie do wentylacji w postaci pojedynczego pustaka (15cm wew średnica otworu)
zastanawia mnie jak mam to od środka wyłożyć, jednocześnie stawiając kolejne elementy kanału dokładać tą wełnę w środku?
Wydaje się że niedużo z tej wentylacji zostanie jakby doliczyć wew. wełnę plus welon...
dzięki MB
Póki co jest tylko wyprowadzenie do wentylacji w postaci pojedynczego pustaka (15cm wew średnica otworu)
zastanawia mnie jak mam to od środka wyłożyć, jednocześnie stawiając kolejne elementy kanału dokładać tą wełnę w środku?
Wydaje się że niedużo z tej wentylacji zostanie jakby doliczyć wew. wełnę plus welon...
Ojoj, myślałem, że pytasz o profesjonalną wentylację (dukty z blachy alu) a nie jakąś atrapę z pustaków. Niestety jeśli chodzi o wentylację to nie mam nic więcej do powiedzenia.
heh, w zasadzie furtka jest otwarta,
dukty z blachy alu...przynajmniej mam jakiś punkt zaczepienia do rozmowy z majstrem budowy
Podpowiedziałbyś coś jeszcze?
Zdaje się że z profesjonalnych rozwiązań to muszę zainteresować się czymś takim tylko trzeba to będzie ładnie zabudować
Obecne wyprowadzenia przy kominie mogę chyba śmiało wykluczyć i wybić nowe gdzieś w górnych narożnikach z bezpośrednim dostępem do świata zewnętrznego
dukty z blachy alu...przynajmniej mam jakiś punkt zaczepienia do rozmowy z majstrem budowy
Podpowiedziałbyś coś jeszcze?
Zdaje się że z profesjonalnych rozwiązań to muszę zainteresować się czymś takim tylko trzeba to będzie ładnie zabudować
Obecne wyprowadzenia przy kominie mogę chyba śmiało wykluczyć i wybić nowe gdzieś w górnych narożnikach z bezpośrednim dostępem do świata zewnętrznego