Wyjątkowe miejsce na studio
Skoro boisz się stosu liczb, to wynajmij specjalistyczną firmę, która za ciebie zrobi wszelkie obliczenia, zaprojektuje i wykona ustroje akustyczne. Bez sensu jest inwestowanie kasy w sprzęt do studia a "puszczenie" najważniejszego (zaraz po artystach) elementu jakim jest akustyka pomieszczenia.
- M12Records
- Kontakt:
Re: Wyjątkowe miejsce na studio
mam swój zestaw studyjny sprzętu i według mnie nie jestem już amatorem, brałem udział w kursie w fort11 oraz Essaudio...
poszukuję miejsca na studio ponieważ z pomieszczenia gdzie wcześniej pracowałem muszę się wyprowadzić a ta piwnica 70m2. według mnie jest najlepszą opcją alternatywy, a akustykę można poprawiać na bieżąco?
metodą prób i błędów?
poszukuję miejsca na studio ponieważ z pomieszczenia gdzie wcześniej pracowałem muszę się wyprowadzić a ta piwnica 70m2. według mnie jest najlepszą opcją alternatywy, a akustykę można poprawiać na bieżąco?
metodą prób i błędów?
Pozostawiam to innym do oceny.
- M12Records
- Kontakt:
pomimo ,że koszt wynajmu to 300zł plus prąd, ciągnie mnie tam
Jeśli masz tak ograniczony budżet, że szczypiesz się o 100zł różnicy w czynszu, to czemu wybierasz metodę prób i błędów? Ta metoda jest najbardziej kosztowna, bo na 90% władujesz pieniądze w jakieś pianki z Allegro i dokumentnie popsujesz akustykę.
Zamiast prób i błędów należy wybrać metodę rzetelnych pomiarów i świadomych wyborów. A to oznacza, że nie wolno bać się "stosu liczb", tylko nauczyć się je czytać ze zrozumieniem. I zakasać rękawy, bo budując samemu ustroje akustyczne zaoszczędzisz 3/4 kosztów.
Zamiast prób i błędów należy wybrać metodę rzetelnych pomiarów i świadomych wyborów. A to oznacza, że nie wolno bać się "stosu liczb", tylko nauczyć się je czytać ze zrozumieniem. I zakasać rękawy, bo budując samemu ustroje akustyczne zaoszczędzisz 3/4 kosztów.
- M12Records
- Kontakt:
dzięki, myślę, że ten lokal za 300zł będzie najlepszym wyjściem. pow. 70m2 to już nie mało a lokal jest dobrym miejscem na przyszłe studio
Dzięki za pomoc i za kalkulator, postaram się go zrozumieć.
Pozdrawiam serdecznie
Dzięki za pomoc i za kalkulator, postaram się go zrozumieć.
Pozdrawiam serdecznie
Przy takiej cenie brałbym z pocałowaniem w rękę te 70 metrów nawet jak miałbym to adoptować....znajdź za tak śmieszne pieniądze jakiś lokal w większym mieście.....
...
Przy takiej cenie brałbym z pocałowaniem w rękę te 70 metrów nawet jak miałbym to adoptować....znajdź za tak śmieszne pieniądze jakiś lokal w większym mieście........
Ja sam jestem w cenowym szoku
Chłopie, w jakim to mieście tak tanio wynajmują?
Stay Psychedelic People!
Chłopie, w jakim to mieście tak tanio wynajmują?
...
niech zgadne, Rawa Mazowiecka?
;)
- M12Records
- Kontakt:
... do Łodzi ok 57km, do Warszawy ok 80km :)