Behringer Truth B2031A

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
pedzel
Re: Behringer Truth B2031A

Post autor: pedzel » wtorek 12 sty 2010, 16:23

...Wlasnie dzis padł mi jeden gwizdek w 2031a!!! na wlasne oczy widziałem jak poszedł z nigo dymek. Rece mi opadły... Pedzel, masz na to jakieś lekarswo?... 

Witam!

Jak narazie udało mi sie odratowac tweeter lecz gra nieco inaczej :( od orginału

Więc pytanie

Co sądzicie o zastosowaniu zamieników firmy SEAS (stosowane w APS-monitor)

jaki model tweetera był by najbardziej zblizony do nieszczesnych Behtinger'ow

Za wszelkie info. z góry Dziekuje

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 12 sty 2010, 18:53

Moge ciebie zapytac co ty zrobiłeś ze spaliłeś tweeter w tych monitorach? Ja uzywam ich do rejestracji w warunkach obwoźnych  i mają hardcorowe zycie i nadal działają bardzo dobrze.

pedzel

Post autor: pedzel » wtorek 12 sty 2010, 19:23

...
Moge ciebie zapytac co ty zrobiłeś ze spaliłeś tweeter w tych monitorach? Ja uzywam ich do rejestracji w warunkach obwoźnych  i mają hardcorowe zycie i nadal działają bardzo dobrze.

...

Witam !

Stało sie to w momencie jak "wywaliło" mi bezpiecznik inst.elektrycznej

Powracajac do zapytania mam na oku 2 modele tweeterów

z kopułką tekstylna jak i metalową

Czy ktorys z ponizszych modeli "podoła zadaniu"

SEAS 22TAF/G H1283-06

SEAS 27TFFC  H0881-06

Za wszelkie info. Z góry Dziękuje

pedzel

Post autor: pedzel » wtorek 12 sty 2010, 23:11

...a a nadal pytam jak wygląda mocowanie ich w obudowie? możesz zrobić zdjęcie? jak planujesz je zamocować? ... 

Witam!

Poniżej link do strony sklepu na którym są przedstawione fotki

http://www.thomann.de/gb/behringer_ersatzhochtoener_fuer_b2031a.htm

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » środa 13 sty 2010, 01:09

Po prostu... Włączyłem pstyczek, który jest umieszczony z tyłu obudowy na wzmacniczu, usłyszałem "psss" i zobaczyłem dymek... Od wieków uruchamiałem je włączając po prostu zwykłą listwę 220V do której były podłączone.... Zawsze było ok a jak uruchomiłem je raz fabrycznym pstrykiem to sie spie.....
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » poniedziałek 18 sty 2010, 22:48

Eee, 100zł za jedne głośnik, oryginalny? O czym my mówimy... :)
Wymieniasz LM3886, oryginalny driver i tyle. Nie potrzeba nic robić. Nowy typ drivera, innego producenta - nowe problemy. ...

Otworzyłęm obudowę... I znalazłęm trzy układy LM3886, jak sprawdzić któy z nich jest padnięty?

...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

DZ1

Post autor: DZ1 » poniedziałek 20 gru 2010, 00:44

...
Eee, 100zł za jedne głośnik, oryginalny? O czym my mówimy... :)
Wymieniasz LM3886, oryginalny driver i tyle. Nie potrzeba nic robić. Nowy typ drivera, innego producenta - nowe problemy. ...

Otworzyłęm obudowę... I znalazłęm trzy układy LM3886, jak sprawdzić któy z nich jest padnięty?...

Jak Kolega wyzej pisał to układ IC3, to ten przykrecony z boku.

Mam identyczna sytuacje: (wczoraj) padł LM3886T i upalił mi wysokotonowca napieciem stałym. Tez znalazłem oryginał w thommanie ale z przesyłka to wychodzi koło 200pln. Przy okazji tego uszkodzenia rozmyslam nad włozeniem czegos innego w oba monitory, a nóz ''polepszy'' sie brzmienie monitorków. Aktualnie mysle nad Hie-endowymi Tonsilami GTC 11/130 - mechanicznie bedą pasowały,

Opinie o tym głosniku mile widziane;) ewentualnie co innego moznaby włozyc zamiast oryginalnych driverów behringera?

ODPOWIEDZ