Zaadaptować oczywiście:)
Adaptacja akustyczna niewielkiej reżyserki
- ZgibniewZiobor
Re: Adaptacja akustyczna niewielkiej reżyserki
- przedwczoraj
...
Ja to rozumiem tak. Normalnie jest 90 stopni między ścianą przednią i boczną.O ile się nie mylę minimalny właściwy kąt powinien wynosić około 96stopni, co spowoduje, że z tylną ścianą kąt będzie wynosił 84stopnie. Z własnego doświadczenia polecam jednak większy odchył. Ja u siebie zrobiłem za mały...tak mi się wydaję. Narożniki także należy odpowiednio zaadoptować....
Tam była informacja w procentach stąd moje pytanie ;)
A co dałeś w przerwie między starą ścianą, a nową?
- ZgibniewZiobor
Ja dałem Akupłytę...mnóstwo akupłyty. Kładłem ją w rozmaitych ilościach, ale wszędzie! Dziś bym zapewne użył także PT80. Od południa próbuję zrobić jakiś sensowny test Sweepem i noisem. Oj ciężko mi to idzie. Z RoomEQWiz na razie zrezygnowałem. Próbuję z Wavelaba to zrobić.
- ZgibniewZiobor
okej, to sweep mojego studia: http://www.sendspace.com/file/80cuhg wychodzi lipa totalna:( Nagrałem za pomocą IGS Mike i Fostex PM1.
- ZgibniewZiobor
W REW V5 mam problem z kalibracją...ale spoko dam rady skoro wy daliście:P MB fajny artykuł, przeczytałem i faktycznie daje do myślenia. Ja zastosowałem zwykły tani regips nie fermacell jak w eksperymencie ale podają, że może być:) Musze zmierzyć kąty ścian bo coś mi się wydaje, że mam mniej niż 6stopni.
- ZgibniewZiobor
Oto test z REW: http://www.sendspace.com/file/u2a2gf mam nadzieję, że dobrze wykonany:)