klej polimerowy nie smierdzi i nie jest szkodliwy to raz
dwa zostaje potem zaschniety na piance wiec drugi raz bedzie ciezko ja wykorzystac
silikon najlepszy ale nie do tynku bo generalnie wcale sie go nie trzyma(ale to wina tynku)
najwygodniej na haczyki albo male gwozdziki - nie niszczysz pianki i najmniej roboty
Pianka akustyczna - jakim klejem ją przyczepić?
Re: Pianka akustyczna - jakim klejem ją przyczepić?
klej w sprayu do wykładzin. łatwy i szybki w użyciu. dostępny w sklepach z wykładzinami i budowlanych. ale może jednak wstrzymaj się z tym, bo jaki by to nie był klej to w razie złego położenia pianki, w czasie odklejania może dojść do rozdarcia, lub uszkodzenia powierzchni ściany. Tak jak wyżej: na gwoździki, ewentualnie na wkręty
Konnekt LIVE,Oktava MK-319,Shure SM58, 2xVestax PDX-2000 MKII+Gemini EX-26,
potwierdzam !!! zwykły sanitarny silikon sprawdza się w 100% . Śmiało można przyklejać nawet cięższe pianki do sufitu(regipsy). Nie trzeba dawać nawet zbyt dużo tego silikonu...Ważna kwestia to żeby dobrze docisnąć piankę na okres około 1 do 2 godzin. No i nie mam pojęcia jak z demontażem, gdyż nie potrzebowałem demontować.
...potwierdzam !!! zwykły sanitarny silikon sprawdza się w 100% . Śmiało można przyklejać nawet cięższe pianki do sufitu(regipsy). Nie trzeba dawać nawet zbyt dużo tego silikonu...Ważna kwestia to żeby dobrze docisnąć piankę na okres około 1 do 2 godzin. No i nie mam pojęcia jak z demontażem, gdyż nie potrzebowałem demontować. ...
ja potrzebowalem domontarzowac :D no coz... bylem zmuszony jednak jak sie uzywa szpahelki to odrywa sie silikon bez problemu. nie niszczy tragicznie scian wystarczy szpachla i jest git :D co do wytrzymalosci to moge potwierdzic - sufit i sciany trzymaja i nawet nie "mysla" o tym zeby odpadac
[addsig]
ja potrzebowalem domontarzowac :D no coz... bylem zmuszony jednak jak sie uzywa szpahelki to odrywa sie silikon bez problemu. nie niszczy tragicznie scian wystarczy szpachla i jest git :D co do wytrzymalosci to moge potwierdzic - sufit i sciany trzymaja i nawet nie "mysla" o tym zeby odpadac
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)
Widzę, że kilka osób z was nie dokładnie pojęło istotę mojego pytania. Nie jest to broń Boże wygłuszanie ?pokoju?, studio znajduje się w dawnym pokoju, reżyserka plus oddzielne pomieszczenie potocznie zwane komorą nagraniową, które przeżyło nie jedne panele z tym, że z tymi najnowszymi jest problem montażowy. Tu nie chodzi o żaden trend, modę w homerecordingu ale o zwykłą radę czym mocować, najodpowiedniej.
Dzięki za zaangażowanie i kilka rad. Big Up!
Dzięki za zaangażowanie i kilka rad. Big Up!
"komora nagraniowa" ? pierwszy raz słyszę takie określenie, chyba jednak nie jest to potoczna nazwa.
Ponawiam pytanie - skąd pewność, że są potrzebne panele z pianki, które pochłaniają tylko wysokie częstotliwości i jeszcze podkreślają podstawowy problem niewielkich pomieszczeń jakim jest dudniący bas? Czy robiłeś pomiary tego pomieszczenia?
Ponawiam pytanie - skąd pewność, że są potrzebne panele z pianki, które pochłaniają tylko wysokie częstotliwości i jeszcze podkreślają podstawowy problem niewielkich pomieszczeń jakim jest dudniący bas? Czy robiłeś pomiary tego pomieszczenia?