Domowe "mini-studio"

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
wasyl25
Re: Domowe "mini-studio"

Post autor: wasyl25 » wtorek 10 lip 2007, 14:31

hmm. lepij miec wiedze niż hierowo coś zrobić i potem żałować ze sie cos spieprzylo.
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 10 lip 2007, 14:40

nie pisze tego żeby kogoś wkurzyć czy nie wiadomo co tylko żeby ktoś spróbował mi pomóc z tym co mam... nawet jak bas będzie nie za dobry......

To forum jest specyficzne, wiele ludzi nie da ci tak poprostu gotowej odpowedzi na tacy. Musisz sie troche natrudzic, wielu znas pracowalo lata zeby sie czegokolwiek nauczyc. A tobie nie chce sie nawet poczytac kilku artykulow z EIS (do zdobycia na jednej plycie z 10/2006 w PDF'ach). Zawsze cos wyczytasz i zrozumiesz, bedziesz bogatszy o wiedze z ktorej wyciągniesz sposob na swoj pokoik.

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » wtorek 10 lip 2007, 20:41

do autora postu: wybacz, ale jak ty chcesz zrobic adaptacje akustyczna skoro niestac cie nawet na ksiazke, przeciez adaptacja akustyczna na takie pomieszczenie bedzie kilkakaset razy drozsza od samej ksiazki (jak nie wiecej)

chyba ze chcesz porade typu,
zrob z tego graciarnie, na sciany daj dywany, biurko i komp z jednej strony, mikrofon z drugiej, oddziel jedno od drugiego kocem, wstaw kanape i nagrywaj...

nic innego ci ludzie nieporadza skoro brakuje 100 zł na ksiazke od akustyki, to zabraknie i na obojetnie jaką dobrą adaptację akustyczna.

wiec ?

dodatkowo polecam google (zakladka grafika)
wpisz tam home studio, i patrz i ogladaj zdjecia,
podpatrz co maja inni, wykorzsytaj patenty itd

nic tylko adaptowac pomieszczenie, a nie czekac az ktos gotowy przepis na tort zapoda :>

Pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » wtorek 10 lip 2007, 21:18

Sorry, że się wtrącam, ale jeśli 100 zł to za dużo żeby się multum rzeczy od ręki dowiedzieć (zyskując czas tylko na kombinacje) to będziesz miał kłopoty i to nie tylko finansowe, bo zaczynasz od .... nie tej strony .
Najpierw minimum wiedzy. I nawet nie pisz wten sposób, jeśli już , bo Ci co spisali tą wiedzę, i Ci co ją mają , pomyślą że olewasz ich robotę i tym bardziej Ci nie odpiszą.

Przepraszam ale sam po roku czytania tego forum, zadałem pierwsze pytanie. Resztę sobie dośpiewaj.
Pozdro.

Awatar użytkownika
piosenkarz

Post autor: piosenkarz » wtorek 10 lip 2007, 23:21

Aktualnie mam "studio”, jeżeli można tak to nazwać z bardzo kiepską adaptacja akustyczną. I każdy miks po odsłuchaniu trzeba kilka razy poprawiać, aby zabrzmiało to względnie, bo zawsze są problemy z basem. Na szczęście przenosimy się z ojcem do innego pomieszczenia.Przyszłe "studio" będzie miało wymiary
reżyserka 4,21m; 3,50m; 2,71m (dł.; szer.; wys.)
pomieszczenie dla wykonawców 2,60m; 3,50m; 2,71m
w przyszłości będzie jeszcze udostępnione pomieszczenie dla wykonawców (piętro wyżej) na wysokim poddaszu i wymiary to 11,50m; 7,30m; 2,90m (dł.; szer.; wys.;)

I zakupiłem sobie tą książkę(podręcznik akustyki), właśnie jestem w trakcie czytania, powiem tyle, że to, co jest w tej książce jest bardzo potrzebne i bez tego nie masz szans na stworzenie pomieszczenia ze względną adaptacją.

ODPOWIEDZ