I Ty możesz zrobić sobie sam... kartę dźwiękową!

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: I Ty możesz zrobić sobie sam... kartę dźwiękową!

Post autor: PiotrK » środa 12 mar 2003, 00:07

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony czwartek 31 sty 2019, 23:56 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 13 maja 2003, 12:07

...Opis karty dźwiękowej z interfejsem USB, na układzie PCM2906 ma się pojawić w EP 4/2003. Czekam z niecierpliwością!!!...

I stało się:

http://www.ep.com.pl/?kn1.htm

Karta umożliwia jednoczesne nagrywanie i odtwarzanie.

Wszystko na temat karty znajdziecie w Elektronika Praktyczna nr 5/2003. Koszt samej płytki drukowanej z dokumentacją 18 zł - do nabycia w Dziale Handlowym AVT, e-mail: handlowy@avt.com.pl

Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Zeus-x-amp

Post autor: Zeus-x-amp » piątek 07 sie 2009, 18:15

Dobry motyw z ta karta na USB, tylko za cene 20-30zl masz karte klasy SoundBlaster wiec nie wiem czy sie oplaca ale na pewno jest dobrym wyjsciem do swojego projektu.Swoja droga zawsze mnie zastanawialo jaki jest protokol przesylania przez USB.

Co do audiofilow to, nie obrazajac prawdziwychaudiofili, wiekszosc to pozerzy ktorzy nie slysza nawet roznicy w brzmieniu, a jedyne co ich interesuje to cena sprzetu ewentualnie pochwalenie przed kolegami.

Na parametry czysto techniczne ma wplyw przedewszystkim przetwornik ale czort wie jak on zadziala z innymi elementami i jakie bedzie finalne brzmienie wiec jedyna sluszna droga dla majsterkowicza to experymenty :)

Osobiscie wole elektronike analogowa i to z urzyciem tranzystorow bo skladanie ze scalakow to takie proste sie mi wydawalo ale to juz moja osobista opinia.

[addsig]
Problemy z elektronika pisz, dzwoon, pomoge.
GG: Zeus-X-amp nr.: 2743994

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » piątek 07 sie 2009, 18:45

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony czwartek 31 sty 2019, 23:56 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » sobota 08 sie 2009, 21:17

...

... Dobry motyw z ta karta na USB, tylko za cene 20-30zl masz karte klasy SoundBlaster wiec nie wiem czy sie oplaca ale na pewno jest dobrym wyjsciem do swojego projektu. [...]

Apeluję o rozsądek i uprzejmie proszę o nie odkopywanie wątków sprzed... sześciu lat! {#nie} 

...

A czemu nie? temat jest bardzo ciekawy i mozna go rozwinac

eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

ODPOWIEDZ