Universal Audio LA 2A od środka

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Marck9
Re: Universal Audio LA 2A od środka

Post autor: Marck9 » środa 19 kwie 2006, 22:08

Toż wypisali jak byk $2900!

A już myślałem, że nasz naród zmądrzał co nieco

...

No jakby ktoś sprzedawał sprzęt po kosztach części to tylko pogratulować takiego interesu...

Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Mati

Post autor: Mati » środa 19 kwie 2006, 22:11

...Toż wypisali jak byk $2900!

A już myślałem, że nasz naród zmądrzał co nieco

...

No jakby ktoś sprzedawał sprzęt po kosztach części to tylko pogratulować takiego interesu...

...

No więc ja nawet nie chciałem komentować kolegi Pewu

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 20 kwie 2006, 09:00

Owszem, można zrobić samemu LA2A i nie tylko...

Ja zrobiłem już klona LA2A, 1176, kompresora SSL i jeszcze kilku innych. Wszystkie opracowania są dostępne w internecie i przy odrobinie znajomości elektroniki można śmiało sobie z tym poradzić.

Koszt elementów jest znikomy, nie wliczając transformatorów we/wy, które trzeba kupować w Szwecji albo w GB. Zachęcam wszystkich niezdecydowanych, bo rezultaty brzmieniowe są oszałamiające.

Więcej informacji i zdjęcia moich urządzeń można znaleźć na mojej stronie:

www.igs.prv.pl.

PS: Kończę już nową serię preampów mikrofonowych, z których jeden trafi do testów do EiS, tak jak obiecałem Panu Tomaszowi W.
www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » czwartek 20 kwie 2006, 09:06

Przepraszam, adres oczywiście bez kropki na końcu:

http://www.igs.prv.pl

Oprócz zdjęć są również pliki dźwiękowe przedstawiające działanie kompresorów mojej konstrukcji.

www.igsaudio.pl

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » czwartek 20 kwie 2006, 11:29

I to własnie chciałem wiedziec, domyslałem sie ze znajdzie sie ktos w polsce kto bez problemu zrobi takie urzadzenia . Az miło czytac ...

Własnie zakupiłem UAD-1 , oczywiscie zdaje sobie sprawe ze to nie bedzie to samo co orginały ... a szkoda

Awatar użytkownika
Mati

Post autor: Mati » czwartek 20 kwie 2006, 20:21

...Owszem, można zrobić samemu LA2A i nie tylko...

Ja zrobiłem już klona LA2A, 1176, kompresora SSL i jeszcze kilku innych. Wszystkie opracowania są dostępne w internecie i przy odrobinie znajomości elektroniki można śmiało sobie z tym poradzić.

Koszt elementów jest znikomy, nie wliczając transformatorów we/wy, które trzeba kupować w Szwecji albo w GB. Zachęcam wszystkich niezdecydowanych, bo rezultaty brzmieniowe są oszałamiające.

Więcej informacji i zdjęcia moich urządzeń można znaleźć na mojej stronie:

http://www.igs.prv.pl.

PS: Kończę już nową serię preampów mikrofonowych, z których jeden trafi do testów do EiS, tak jak obiecałem Panu Tomaszowi W. ...

Ooo no to nieźle , a mógłbyś podesłać mi na meila schematy z których składałeś wyżej wymienione urządzenia ? Ja też niedawno zastanawiam się nad skonstruowaniem samemu jakiegoś klonu dobrego preampu mikrofonowego, ale w związku z tym, że planuję zakup karty MOTU Audio 828mkII FireWire , ktoś wybił mi z głowy to żebym sam składał jakiś preamp, ale czy słusznie… ? z góry dziękuję

ODPOWIEDZ