witam, postanowiłem złożyć jakiegoś komputera do tworzenia muzyki. No wybór padł na Abita NF-7 , bartona 2500+ , 2x256MB na dualu, zasiłka Huntkey 300W karta graficzna to pewnie GF II MX 400 no ale chce kupić kartę dźwiękową najprawdopodobniej E-Mu 0404 albo E-MU 1212m . No ale wyczytałem na forum iż czasami sterowniki dzwiękówki gryzą sie z płytą główną . Podobno zastosowanie nforce 2 zniwelował problem po VIA ale dalej nie jets tak jakbyśmy chcieli. No i pytanie brzmi czy ktoś ma tą mobo i dzwiękówke EMU ? A może doradzicie inną płyte bo nie chcę aby po zakupie się okazało karta muzyczna nie współpracuje tak jakbym tego chciał. Ale jedno mnie zgasiło gdyż E-MU działa bez problemów na Asusie A7V333 ktora jest na VIA. No i jak jest z Cubase ? będzie działał bo na tym chcę pracować. Wiem ,że komp neie najlepszy ale naprawde długo na niego zbieram a chce kupić jeszcze kilka rzecz więc nie wchodzi w grę dozbieraniu kilkustet złotych
dzięki za odpowiedź
pozdrawiam
n force 2 + E-MU
-
Re: n force 2 + E-MU
...witam, postanowiłem złożyć jakiegoś komputera do tworzenia muzyki. No wybór padł na Abita NF-7 , bartona 2500+ , 2x256MB na dualu, zasiłka Huntkey 300W karta graficzna to pewnie GF II MX 400 no ale chce kupić kartę dźwiękową najprawdopodobniej E-Mu 0404 albo E-MU 1212m . No ale wyczytałem na forum iż czasami sterowniki dzwiękówki gryzą sie z płytą główną . Podobno zastosowanie nforce 2 zniwelował problem po VIA ale dalej nie jets tak jakbyśmy chcieli. No i pytanie brzmi czy ktoś ma tą mobo i dzwiękówke EMU ? A może doradzicie inną płyte bo nie chcę aby po zakupie się okazało karta muzyczna nie współpracuje tak jakbym tego chciał. Ale jedno mnie zgasiło gdyż E-MU działa bez problemów na Asusie A7V333 ktora jest na VIA. No i jak jest z Cubase ? będzie działał bo na tym chcę pracować. Wiem ,że komp neie najlepszy ale naprawde długo na niego zbieram a chce kupić jeszcze kilka rzecz więc nie wchodzi w grę dozbieraniu kilkustet złotych
dzięki za odpowiedź
pozdrawiam...
Jeżeli chodzi o poprawną współpracę E-MU z nForce2 to nie mam żadnych problemów z takim zestawem.
dzięki za odpowiedź
pozdrawiam...
Jeżeli chodzi o poprawną współpracę E-MU z nForce2 to nie mam żadnych problemów z takim zestawem.
aha dzięki wielkie ,a jak jest z Cubase będzie na tym współpracował ?
...aha dzięki wielkie ,a jak jest z Cubase będzie na tym współpracował ?...
Będzie współpracował bez problemu.
Zbych
Będzie współpracował bez problemu.
Zbych