Problem z interfejsem

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
pjeciun
Problem z interfejsem

Post autor: pjeciun » piątek 07 kwie 2006, 18:40

witam, mam pytanie.

mam karte terratec ews 88 mt i mam maly problem odpadla mi srubka od interfejsu, chodzi o ta strone gdzie podlanczam kabel a po bokach sa dwie mniejsze wkrecane srubki i podczas wykrecania odpadla mi jedna mniejsza srubka, ale nie od kabla tylko ta co jest na stale przytwierdzona do interfejsu. co mam zrobic? czy mozliwe ze przez to dzwiek nie plynie? bo mam sygnal w cubas-ie bo skacze poziom ale dzwieku nie slychac?

blagam o pomoc!

pzdr
[addsig]
"(...) nic nie jest tak nudne jak prawda" - Charles Bukowski

Awatar użytkownika
Pewu

Re: Problem z interfejsem

Post autor: Pewu » piątek 07 kwie 2006, 18:48

...czy mozliwe ze przez to dzwiek nie plynie? bo mam sygnal w cubas-ie bo skacze poziom ale dzwieku nie slychac?...

Wkręć ją szybko tę śrubkę bo jeszcze zatopisz pół Polski. Jak dźwiek podskakuje to fale siem burzom!
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
jarekz

Post autor: jarekz » piątek 07 kwie 2006, 19:00

Wkręć ją szybko tę śrubkę bo jeszcze zatopisz pół Polski. Jak dźwiek podskakuje to fale siem burzom!...

Jak tak mozna sie nabijac z czlowieka! Oj, wstyd!

pjeciun - nie przejmuj sie, przykrec na ta jedna srubke, tylko rowno, i poprowadz kabel tak, zeby nikt nim nie szarpal.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » piątek 07 kwie 2006, 19:17

...Oj, wstyd! ...

Wstyd kolego to na własne życzenie robić z siebie wała.

...pjeciun - nie przejmuj sie, przykrec na ta jedna srubke, tylko rowno, i poprowadz kabel tak, zeby nikt nim nie szarpal....

A o czy to ja niby pisałem?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

pjeciun

Post autor: pjeciun » sobota 08 kwie 2006, 11:19

...Wkręć ją szybko tę śrubkę bo jeszcze zatopisz pół Polski. Jak dźwiek podskakuje to fale siem burzom!...

Jak tak mozna sie nabijac z czlowieka! Oj, wstyd!

pjeciun - nie przejmuj sie, przykrec na ta jedna srubke, tylko rowno, i poprowadz kabel tak, zeby nikt nim nie szarpal....

dziekuje, po prostu zastawialem sie czy moge zrobic to sam zeby czegos nie uszkodzic ale w takim razie zrobie jak piszesz. dziekuje.

...Wstyd kolego to na własne życzenie robić z siebie wała... co to znaczy? czy robie z siebie wała pytając o rzeczy o ktorych nie mam pojecia? a pytam tylko dlatego ze wiem ze sa tu ludzie ktorzy w tej materii znaja sie lepiej ode mnie?

[addsig]

Awatar użytkownika
jarekz

Post autor: jarekz » sobota 08 kwie 2006, 11:51

czy robie z siebie wała pytając o rzeczy o ktorych nie mam pojecia?

Za bardzo sie tym wszystkim emocjonujemy. Pytanie o srubke nie bylo glupie. Glupie sa instrukcje obslugi, ktore nie informuja, ze srubki sa wazne ze wzgledu na stabilnosc mechaniczna, ale polaczenie bedzie funkcjonowac i bez srubek.

Byl kiedys przypadek, ze niedoswiadczony uzytkownik komputera wsunal do napedu dyskowego 9 dyskietek (cienkich, 5,25")! Bo nigdzie w instrukcji nie bylo napisane, ze kazda dyskietke trzeba wyjac przed wlozeniem nastepnej.

Ja sie nie smieje nad rzekoma glupota uzytkownika, tylko ubolewam nad brakiem wyobrazni autora instrukcji. Ot co.

pjeciun

Post autor: pjeciun » sobota 08 kwie 2006, 15:30

...czy robie z siebie wała pytając o rzeczy o ktorych nie mam pojecia?

Za bardzo sie tym wszystkim emocjonujemy. Pytanie o srubke nie bylo glupie. Glupie sa instrukcje obslugi, ktore nie informuja, ze srubki sa wazne ze wzgledu na stabilnosc mechaniczna, ale polaczenie bedzie funkcjonowac i bez srubek.

Byl kiedys przypadek, ze niedoswiadczony uzytkownik komputera wsunal do napedu dyskowego 9 dyskietek (cienkich, 5,25")! Bo nigdzie w instrukcji nie bylo napisane, ze kazda dyskietke trzeba wyjac przed wlozeniem nastepnej.

Ja sie nie smieje nad rzekoma glupota uzytkownika, tylko ubolewam nad brakiem wyobrazni autora instrukcji. Ot co....

czyli jak rozumiem te dwie śrubki po boku mają zapewnić stabilność łącza ale nie mają nic wspólnego z sygnałem z interfejsu do miksera. to cholerstwo nie chce za nic działać.

chodzi o to ze dzialalo ale niedawno przewozilem caly sprzet do nowego lokum i od wtedy nie dziala, czy mozliwe ze to kwestia uszkodzenia boxu od karty? A jesli tak to czy jest sens oddawania kary do serwisu komputerowego, bo jak wiadomo oni poza zainstalowaniem widowsa i dyskretnym wykręceniem ramu nie duzo potrafią?

nie emocjonuje sie tylko bylem ciekaw co "glupiego" bylo w moim pytaniu. ale spoko, odpuscmy te banalne spory.

pzdr
[addsig]

Awatar użytkownika
Groch

Post autor: Groch » sobota 08 kwie 2006, 23:39

...to cholerstwo nie chce za nic działać.

chodzi o to ze dzialalo ale niedawno przewozilem caly sprzet do nowego lokum i od wtedy nie dziala, czy mozliwe ze to kwestia uszkodzenia boxu od karty?...

Nie rozumiem za bardzo o jakie śrubki Ci chodzi, ale jeśli o te, co mocują kartę do obudowy komputera, to jesli takiej śrubki brakuje, mozliwe, że karta wysunęłą się ze slotu w płycie głównej gdzieś przy transporcie i po prostu musisz ją włożyć na miejsce i najlepiej przykręcić. Zajarzyj do wnętrza kompa...

ODPOWIEDZ