...A da się to naprawić ?
Jeżeli tak to orientuje się może ktoś jaki może być przybliżony koszt ?...
Da sie. Same elementy sa tanie, ale jest troche grzebania przy tym i pewnie robocizna bedzie droga. Nie wiem dokladnie, nie mialem otwartej SY85 ale zdarzalo mi sie naprawiac inne instrumenty. To sa elementy SMD (montowane poowierzchniowo), czy zwykle? Nie powinny byc SMD, SY to stara seria, a i tak tor wyjsciowy byl czesto robiony na elementach przewlekanych, nawet w tych nowszych instrumentach czy modulach.
Od razu Ci powiem, zeby uwazac z lutowaniem, bo druk jest czesto na PCB wbrew pozorom kiepskiej jakosci w instrumentach (niekiedy bardzo kiepskiej!). Ale jak sie zabierze za to ktos, kto sie rozeznaje w takich ukladach, nie bedzie problemu z naprawieniem....
Wielkie dzięki za pomoc
Ten elektronik który miał mi to zrobić podobno znalazł gdzieś schemat na litwie czy łotwie
więc chyba da radę
jeszcze raz wielkie dzięki
Yamaha SY 85 - schemat
Klawiszowiec
Re: Yamaha SY 85 - schemat
Ten elektronik który miał mi to zrobić podobno znalazł gdzieś schemat na litwie czy łotwie
więc chyba da radę
Obwody wyjsciowe bez schematu tez da sie zrobic. To zwykla analogowka. Gdyby uwalilo sie cos w cyfrze, zapewniam Cie, ze nawet schemat by mu nie pomogl.
więc chyba da radę
Obwody wyjsciowe bez schematu tez da sie zrobic. To zwykla analogowka. Gdyby uwalilo sie cos w cyfrze, zapewniam Cie, ze nawet schemat by mu nie pomogl.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!