Pad perkusyjny

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Pad perkusyjny

Post autor: mr-hammond » wtorek 24 sty 2006, 11:10

No i pad gotowy .

Kurzweila nie mam teraz w domu aby wypróbować , ale startowałem z niego mixer md4 yamahy. Prostota wykonania , koszty to praktycznie zakup jacków :) i pad z Ibanez rp 20D gotowy :).

Ja miałem to szczescie ze nie potrzebuje kontrolera midi , ale chetnie poczytam o gotowych kontrukcjach tego typu zrobionych przez forumowiczów.

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 24 sty 2006, 16:04

Dzięki Waszym postom przekonałem się do padów samoróbek. Kiedyś zrobiłem 2 pady, ale nie byłem zadowolony z nich (może dlatego że podłączałem je do Alesis D4). Małymi kroczkami zbliża się do mnie Roland TD-3 i może przy tym module coś uda mi się osiągnąć. W każdym razie linki z tego tematu są bardzo pomocne i na pewno poeksperymentuję.

pozdrawiam
drummer

richtig

Post autor: richtig » wtorek 24 sty 2006, 16:26

...Sam pad jest prosty w przygotowaniu- gorzej z kontrolerem, zamieniającym sygnał audio na midi... mając np: kartę posiadającą wiele wejść można ten problem obejść i skorzystać z darmowego software'u w formie wtyczek do zamiany sygnału z padów na komunikaty midi.

Może jakieś przykłady tego darmowego softu? Bo sam pomysł genialny w swej prostocie (dla posiadaczy wielowejściowych kart - np. mnie). Właśnie mam do nagrania perkusistę i rozglądam się za tanimi rozwiązaniami, jak np. to. Dlatego będę wdzięczny za jakieś linki.

Pozdrawiam.
www.myspace.com/pchelki

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 24 sty 2006, 21:44

Przywiozłem instrument i sprawdziłem działanie pada :)

Efekt jest taki jak sobie zamierzyłem .

Polecam takie proste urządzenia ;)

Pozdrawiam .

ODPOWIEDZ