VSTi do Sf2 konwersja

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
PITmaster
Re: VSTi do Sf2 konwersja

Post autor: PITmaster » piątek 07 sty 2005, 21:08

Witam

1. Wersja d nie działa z PlugSound V3, wersja b owszem

2. Mam problemy z parametrem Release, muszę poprawiać przy pomocy edytora np Vienna.

pzdr

PITmaster

Awatar użytkownika
PITmaster

Post autor: PITmaster » czwartek 13 sty 2005, 09:46

Witam ponownie.

Znalazłem wątek na forum KVR poświęcony twojemu programowi. Stamtąd pobrałem wersję h.

Zapytam cię jednak tu, będzie mi prościej.

Czy jest możliwy DUMP kilku wtyczek naraz do jednego soundfonta oraz wybór stref na klawiaturze dla każdej wtyczki?

PITmaster

JokerReason

Post autor: JokerReason » wtorek 27 gru 2005, 19:29

Nie wiecie co stało się ze stroną http://audiolabz.com , nie wiem jak ściągnąć ten program o którym mowa w poście, albo nie wiem jak ściągnąć po prostu. Proszę o pomoc w miarę możliwości.

Pozdrowienia.

tomasz.lozo@interia.pl

GG 5332405
GG 5332405

JokerReason

Post autor: JokerReason » wtorek 27 gru 2005, 19:31

Albo ewentualnie podpowiedzcie skąd można pobrać ten programik na dzień dzisiejszy??
GG 5332405

CCT_

Post autor: CCT_ » środa 11 sty 2006, 10:40

...Albo ewentualnie podpowiedzcie skąd można pobrać ten programik na dzień dzisiejszy??...

Strony nie ma ponieważ, nie było mnie stać na jej opłacenie. Starsza wersja programu była zdaje się w EiS 03/05, ale była dosyć niestabilna.

Ponieważ tylko jedna osoba wsparła finansowo projekt, stwierdziłem że w takim razie jest on niepotrzebny i dałem sobie spokój na jakiś czas, by zająć się innymi rzeczami - za coś człowiek musi jeść.

Od dwóch miesięcy pracuje nad nową wersją, głównie na własne potrzeby - a

co dalej z tym będzie to się zobaczy.

Pozdrawiam

CCT

Dżi

Post autor: Dżi » środa 11 sty 2006, 13:27

......Albo ewentualnie podpowiedzcie skąd można pobrać ten programik na dzień dzisiejszy??...

Strony nie ma ponieważ, nie było mnie stać na jej opłacenie. Starsza wersja programu była zdaje się w EiS 03/05, ale była dosyć niestabilna.

Ponieważ tylko jedna osoba wsparła finansowo projekt, stwierdziłem że w takim razie jest on niepotrzebny i dałem sobie spokój na jakiś czas, by zająć się innymi rzeczami - za coś człowiek musi jeść.

Od dwóch miesięcy pracuje nad nową wersją, głównie na własne potrzeby - a

co dalej z tym będzie to się zobaczy.

Pozdrawiam

CCT

...

K**wa szkoda bo chcialem Edirola Orchestral i inne juz dawno rozwalic na multisample ... ;/ jak cos prosilbym przeslanie programu na d_gola@o2.pl ... postaram sie jakos odwdzieczyc jak sie spisze . pozdro

MAM 25 LAT- ZYJE MUZYKA JUZ DOSC DLUGI OKRES CZASU - W SENSIE - TO MOJA PASJA I NIE TYLKO - PREFEROWANY STYL MUZ. SOUL/RNB/RAP ...

CCT_

Post autor: CCT_ » poniedziałek 16 sty 2006, 11:14

K**wa szkoda bo chcialem Edirola Orchestral i inne juz dawno rozwalic na multisample ... ;/ jak cos prosilbym przeslanie programu na d_gola@o2.pl ... postaram sie jakos odwdzieczyc jak sie spisze . pozdro

...

Program udostępniam, tylko grupie zaufanych znajomych. Może kiedyś to się zmieni. Przykro mi.

Zawsze możesz skorzystać z innego tego typu softu np. Samplerobot, Directwave czy też zdaje się OneShotRecorder.

Pozdrawiam

JokerReason

Post autor: JokerReason » poniedziałek 16 sty 2006, 12:25

W chwili obecnej konwertuję brzmienia Korg Legacy Collection do Sf2 ponieważ chcę je wykorzystać w Reasonie 3 a ów nie obsługuje wtyczek. Najpierw zgrywam sobie ścieżkę z próbkami we Fruity Loops (który to obsługuje wtyczki) oczywiście wybierając tonacje które są istotne np. dla basów interesuje nie w większości dolna partia klawiatury tak że polifonie sam sobie ustalam i exportuje to do wave. Potem wave z dźwiękami i przerwami brabiam w Recycle dodanym do Reasona i exportuję już jako Sf2. Taki bank otwieram w Reasonie w NT-XX on sam ustawia tonację (w większości bardzo trafnie) i układa próbki w odpowiedni sposób. Już mam gotową barwę. Nie interesują mnie w takim przypadku pętle, poprostu robię próbkę tak długą aby starczyła do większości aranżacji i już. Uważam sposób za dobry gdyż brzmienie takiej barwy jest naprawdę dobre jedyny minus to jej wielkość, ale coś za coś. Mając trochę wprawy zajmuje to ok 5 min. na jeden instument.

Co o tym sądzicie???

PZDR
GG 5332405

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 16 sty 2006, 15:40

Ciekawe...

Jak bym nie probowal szukac na guglu na temat robienia sounfontow z vsti to wyskakuje fantasize sounfont player... hehehehe.. o ile wiem to w EXSC ma sie niedlugo pojawic ta opcja.. Mr WG cos powinien o tym wiedziec :) Mr WG! jest Pan tam gdzies?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 16 sty 2006, 20:26

Program udostępniam, tylko grupie zaufanych znajomych. Może kiedyś to się zmieni. Przykro mi.

Hm.. szkoda ze projekt zdechl.. na KVR ostatni Twoj post jest z maja zeszlego roku.. Przegladalem caly watek.. W ogole widze pewna ospalosc wsrod naszych rodzimych programistow.. Mr WG znikl.. CCT tez nic nowego nie pokazuje.. Szkoda..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ