Mam pomieszczenie (pusty garaż) 10x4 (tzn. ma jeszcze 7x4, ale przedłużę o 3 metry) i chciałbym zrobić w nim studio. Jedna ściana 7 metrowa jest wspólną dla garażu i domu. Czy podział 7x4 na kabinę i 3x4 na reżyserkę to dobry pomysł? Czym najlepiej wytłumić, aby dźwięki nie wychodziły na zewnątrz i aby nie wchodziły do środka (np. szczekania psa itd.)?
[addsig]
10x4 metry na studio domowe?
gadu-gadu 4021735
Re: 10x4 metry na studio domowe?
...Mam pomieszczenie (pusty garaż) 10x4 (tzn. ma jeszcze 7x4, ale przedłużę o 3 metry) i chciałbym zrobić w nim studio. Jedna ściana 7 metrowa jest wspólną dla garażu i domu. Czy podział 7x4 na kabinę i 3x4 na reżyserkę to dobry pomysł? Czym najlepiej wytłumić, aby dźwięki nie wychodziły na zewnątrz i aby nie wchodziły do środka (np. szczekania psa itd.)?
...
Na kabine wokalną powino starczyc i starczy 3x4 ale jezeli tylko wokalną ...Najlepiej czym wytłumic...he
Jezeli masz dosyc duzo pieniedzy na akustyke to powinienes zaopatrzyc sie gąbki akustyczne, najlepiej gdy sciany są grube tak jak w bunkrach
W rezyserce powinienes zainstalowac wełne mineralną i pułapki basowe, zas pomieszczenia do nagrywania powinienes wytłumic "piramidkami" To tyle odemnie
...
Na kabine wokalną powino starczyc i starczy 3x4 ale jezeli tylko wokalną ...Najlepiej czym wytłumic...he

......Mam pomieszczenie (pusty garaż) 10x4 (tzn. ma jeszcze 7x4, ale przedłużę o 3 metry) i chciałbym zrobić w nim studio. Jedna ściana 7 metrowa jest wspólną dla garażu i domu. Czy podział 7x4 na kabinę i 3x4 na reżyserkę to dobry pomysł? Czym najlepiej wytłumić, aby dźwięki nie wychodziły na zewnątrz i aby nie wchodziły do środka (np. szczekania psa itd.)?
...
Jezeli masz dosyc duzo pieniedzy na akustyke to powinienes zaopatrzyc sie gąbki akustyczne, najlepiej gdy sciany są grube tak jak w bunkrach
W rezyserce powinienes zainstalowac wełne mineralną i pułapki basowe, zas pomieszczenia do nagrywania powinienes wytłumic "piramidkami" To tyle odemnie
...
www.abcsoundlab.pl - profesjonalizm w 100% polecam, i nigdy nie skuś sie na tanie gąbki akustyczne z np. allegro w cenie 8 zł za m/kw
...

www.abcsoundlab.pl - profesjonalizm w 100% polecam, i nigdy nie skuś sie na tanie gąbki akustyczne z np. allegro w cenie 8 zł za m/kw

Jeszcze TU
Na kabine wokalną powino starczyc i starczy 3x4 ale jezeli tylko wokalną ..
Nie, nie tylko wokal (wokal to zbędna przerwa między solówkami gitarowymi

[addsig]
gadu-gadu 4021735
Nie, nie tylko wokal (wokal to zbędna przerwa między solówkami gitarowymi

...
to faktycznie, gdzies musisz zmiesic pere - a wygodna podczas nagrania to podstawa

Mysle ze bedzie OK, ale dobrze by bylo zamiast 4 wpisac 5
Ale musisz zadbac o akustyke- z reszta sam wiesz

dzisiaj dokładnie zmierzyłem i to jest nawet niecałe 4 metry wychodzi 3,7 metra, ale rozmawiałem przez telefon z pewnym fachmanem i powiedział mi że nawet da radę nagrywać w pomieszczeniach 3x3 i że nie jedna znana muza była nagrywana w takich warunkach ;) owszem może być minimalny problem z perkusją, ale na kompie da się cuda zdziałać
[addsig]

[addsig]
gadu-gadu 4021735
...dzisiaj dokładnie zmierzyłem i to jest nawet niecałe 4 metry wychodzi 3,7 metra, ale rozmawiałem przez telefon z pewnym fachmanem i powiedział mi że nawet da radę nagrywać w pomieszczeniach 3x3 i że nie jedna znana muza była nagrywana w takich warunkach ;) owszem może być minimalny problem z perkusją, ale na kompie da się cuda zdziałać
...
Jezeli tak mowisz
Wiadomo, wyboraznia ludzka nie ma konca a jak sie ma jeszcze do tego talent
'
Ja jeszcze raz polecam firme:
abcsoundlab

...
Jezeli tak mowisz

Ja jeszcze raz polecam firme:
abcsoundlab