Znalazłem na stronach SAE http://www.saecollege.de/reference_material/pages/floors.htm
konstrukcje podłogi.
Użyte są tam podkładki z neoprenu (kauczuk chloroprenowy), ale nigdzie nie moge ich znaleźc.
Czy wiecie moze gdzie mógłbym je kupic, albo czym je zastąpic??
Pozdrawiam
Kauczuk chloroprenowy - pływająca podłoga
Re: Kauczuk chloroprenowy - pływająca podłoga
jakbys nigdzie nie mogl znalezc, to z neoprenu robi sie akcesoria dla sportowcow (pasy i rozne ochraniacze, opaski)
Re: Kauczuk chloroprenowy - pływająca podłoga
z neoprenu robi się również kiepskie slipmaty
Tak na poważnie- do pływających podłóg wykorzystuje się również korek portugalski, a dokładniej specjalne maty podpodłogowe (kupuje się je w zwojach). Ja mam korek na ścianach - jest świetny... i bardzo ładnie pachnie ;) Niestety nie mam podłogi z korka, ale są również takowe... Na upartego ściany można wyłożyć płytami Izofon + korek na zewnątrz... a na podłogi korkowe maty podłogowe + korkowe płyty podłogowe ;) Wszystko mięciutkie, ciepłe, pachnące i świetnie wyglądające... (nie jest to żadna kryptoreklama, nie zajmuję się tym biznesem ;))
Pozdrawiam,
Cyprio

Tak na poważnie- do pływających podłóg wykorzystuje się również korek portugalski, a dokładniej specjalne maty podpodłogowe (kupuje się je w zwojach). Ja mam korek na ścianach - jest świetny... i bardzo ładnie pachnie ;) Niestety nie mam podłogi z korka, ale są również takowe... Na upartego ściany można wyłożyć płytami Izofon + korek na zewnątrz... a na podłogi korkowe maty podłogowe + korkowe płyty podłogowe ;) Wszystko mięciutkie, ciepłe, pachnące i świetnie wyglądające... (nie jest to żadna kryptoreklama, nie zajmuję się tym biznesem ;))
Pozdrawiam,
Cyprio