... Mam na myśli używane podzespoły do komputera!Oczywiście "muzycznego" komputera ...
Jeśli będziesz kupował nowy sprzęt do zastosowań muzycznych dopilnuj również spraw związanych z HAŁASEM.
Karta graficzna: chłodzenie pasywne - radiator koniecznie bez wiatraczka (np. jakieś ATI)
Zasilacz: z bardzo cichym wiatraczkiem lub najlepiej z chłodzedniem pasywnym HeatPipe (choć drogo aż boli).
Radiator na procesor: z bardzo cichym wiatraczkiem lub również HeatPipe. Jeśli wiatraczek będzie głośny zapewnij sobie prawo do jego wymiany na cichy (a są naprawdę ciche wykonania). Nie baw sie w żadne chłodzenie wodne.
Jeżeli w momencie zakupu nie dopilnujesz tych spraw to Ci obudowę zaplombują i będziesz miał hałaśliwego ramola przynajmniej przez okres gwarancji.
A tak przy okazji, w procesorach też szykują się nowe konstrukcje, które zastąpią Pentium IV - koncept od początku nieudany. W laptopach już stosowany jest Pentium M (jądro Pentium III) - wydajny i bardzo oszczędny procesor, co przekłada się niski poziom hałasu układu chłodzenia.
Używane podzespoły
Re: Używane podzespoły
......
...dzięki Zbynia i JM za szczegółowy opis
Teraz wiem na co zwracać uwagę
Tak na marginesie przypomniała mi się pewna anegtota:"przychodzi facet do sklepu ze świeżo zakupionym procesorem aby złożyć reklamcje.Informatyk pyta co się stało?Facet odpowiada,że procesor jest uszkodzony mechanicznie; ma ułamany jeden róg...
Dzięki panowie za pomoc w tej kwestii!Oczywiście takim laikiem nie jestem
[addsig]
...dzięki Zbynia i JM za szczegółowy opis

Tak na marginesie przypomniała mi się pewna anegtota:"przychodzi facet do sklepu ze świeżo zakupionym procesorem aby złożyć reklamcje.Informatyk pyta co się stało?Facet odpowiada,że procesor jest uszkodzony mechanicznie; ma ułamany jeden róg...

Dzięki panowie za pomoc w tej kwestii!Oczywiście takim laikiem nie jestem

[addsig]
-->play your reason system<--