Budowa studia

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
santa
Budowa studia

Post autor: santa » niedziela 10 lip 2005, 00:47

Siemah!

Mam do dyspozycji 3 niewykonczone pomieszczenia (biale sciany i beton ) Pomieszczenie studyjne 19m2, rezyserka 10 m2, i zaplecze socialne 10 m2. Moje pierwsze pytanie: Czy w tych pomieszczeniach mam szanse zbudowac studio nagrac wokalu, instrumentow ? Jezeli tak to chcialbym aby ktos rozpisal sie z jakich materialow mam od zera zbudowac wszystko(ściany, posadzka), potem jaki sprzet bylby potrzebny do nagran itd... z gory dziekooowa ...

P.S Jezeli jest to gdzie indziej opisane, a przeoczylem to, to prosze mnie pokierowac ...
www.myspace.com/determinacja

Awatar użytkownika
misiek-bielsko

Re: Budowa studia

Post autor: misiek-bielsko » niedziela 10 lip 2005, 13:19

Tu masz na temat pomieszczeń http://www.studio.use.pl/akustyka.html I w ogóle na tej stronie znajdziesz wiele przydatnych informacji na temat realizacji studyjnej itp. Powodzenia :)
[addsig]
WsZyStKo MuSi PiĘkNiE bRzMiEć !!!

Awatar użytkownika
Kamil

Post autor: Kamil » niedziela 10 lip 2005, 13:51

...Siemah!

Mam do dyspozycji 3 niewykonczone pomieszczenia (biale sciany i beton ) Pomieszczenie studyjne 19m2, rezyserka 10 m2, i zaplecze socialne 10 m2. Moje pierwsze pytanie: Czy w tych pomieszczeniach mam szanse zbudowac studio nagrac wokalu, instrumentow ? Jezeli tak to chcialbym aby ktos rozpisal sie z jakich materialow mam od zera zbudowac wszystko(ściany, posadzka), potem jaki sprzet bylby potrzebny do nagran itd... z gory dziekooowa ...

P.S Jezeli jest to gdzie indziej opisane, a przeoczylem to, to prosze mnie pokierowac ......

Kolego, wykończenie pozostaw na sam koniec jako coś :przyjemnego":)

Jeżeli to jest na parterze to masz szanse zadbaćo dobre uziemienie studia.

PRĄD - w studiu decydujący o jakości wszystkich sygnałów.

Jeżeli to będziesz miał pewne to usłyszysz idealną ciszę, zero brumów, buczenia około 50 Hz itd.

Poprostu zanim pokryjesz ścviany czym kolwiek trzeba przepatrzyćinstalacje elektryczną w pomieszczeniu

NIech jakiśelektryk to wszystko pomierzy.

Njlepiej od razu wykopać 0,5 m dół obok butynku i doprowadzić tam przewód ZERO załej instalacji.

Powodzenia!

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » niedziela 10 lip 2005, 21:23

Jeżeli chcesz zbudować studio nagrań z porad na forum to sobie odpuść.

Awatar użytkownika
Bartolomeo

Post autor: Bartolomeo » niedziela 10 lip 2005, 21:44

Njlepiej od razu wykopać 0,5 m dół obok butynku i doprowadzić tam przewód ZERO załej instalacji.

Powodzenia!...

błahahahaha

ODPOWIEDZ