Lamella mat do wygluszenia

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
hardstep
Lamella mat do wygluszenia

Post autor: hardstep » piątek 25 lut 2005, 15:17

Czy Lamella mat bedzie najlepszym pomyslem z tych niedrogich do wygluszenia "sraczyka"?Zdecydowalem sie na welne mineralna i teraz szukam najodpowiedniejszych modeli.Mysle ze 36kg/m3 a grubosc 60mm to odpowiedni wybor,a co wy na to?

Podaje link z opisem:Lamella

pozdrawiam i dzieki za ewentualna pomoc

Awatar użytkownika
hardstep

Re: Lamella mat do wygluszenia

Post autor: hardstep » piątek 25 lut 2005, 15:34

Znalazlem jeszcze to:TechRock

Producent poleca do izolacji akustycznej.

Macie jakies swoje typy?

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » piątek 25 lut 2005, 16:11

...Znalazlem jeszcze to:TechRock

Producent poleca do izolacji akustycznej.

Macie jakies swoje typy?...

Producent chce to sprzedac, ja to miałem przez 3 llata , i juz nigdy wiecej .... to swinstwo fruwa wszedzie i nieda sie tego uszczelnic, skonczyło sie wizyta u lakrza i kaszlem przez cały okres gdy miałem to cos, owszem wycisza , ale nieda sie tego w zaden sposob odizolowac owszem do ocieplania domu tak, ale nie do pomieszczenia gdzie musisz siedziec kilka godzin dziennie,

Awatar użytkownika
jasiek

Post autor: jasiek » piątek 25 lut 2005, 16:50

Lamella nie jest odpowiednia ze względu na jednorodny i do tego prostopadły do podłoża układ włókien (równolegle do kierunku rozchodzenia sie dźwięku).Tu są pokazane trzy struktury. Ta trzecia jest najbardziej odpowiednia do Twoich celów. Nie zapominaj,że są też inni producenci. Po prostu zrób przegląd produktów. Nie zapomnij o zabezpieczeniu przeciwpyłowym.

Jasiek
Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » piątek 25 lut 2005, 17:33

...Lamella nie jest odpowiednia ze względu na jednorodny i do tego prostopadły do podłoża układ włókien (równolegle do kierunku rozchodzenia sie dźwięku).Tu są pokazane trzy struktury. Ta trzecia jest najbardziej odpowiednia do Twoich celów. Nie zapominaj,że są też inni producenci. Po prostu zrób przegląd produktów. Nie zapomnij o zabezpieczeniu przeciwpyłowym.

Jasiek...

Ok,a wiec strukture juz znam,a jakie moge zastosowac zabezpieczenia przeciwpylowe,akurat w tym temacie to laik ze mnie

Dzieki za pomoc.

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » piątek 25 lut 2005, 18:26

Sporo tego typu produktow znalazlem w sieci ale w zadnym ze sklepow nie ma opisow odnosnie struktury,jak to sprawdzic

Czy te plyty superrock posiadaja strukture zaburzona?

ODPOWIEDZ