Klej, gąbka i płyta gipsowa
Chcę porządnie przymocować gąbkę akustyczną do ściany kabiny. Jakiego rodzaju kleju mam użyć? Ściana to gipsowa płyta pokryta kartonem. Pytałem w jednym miejscu i polecono mi klej tapicerski? Czy to dobry pomysł?
Re: Klej, gąbka i płyta gipsowa
...Chcę porządnie przymocować gąbkę akustyczną do ściany kabiny. Jakiego rodzaju kleju mam użyć? Ściana to gipsowa płyta pokryta kartonem. Pytałem w jednym miejscu i polecono mi klej tapicerski? Czy to dobry pomysł?...
Waznym elementem takiej scianki jest tez powietrze, wiec proponuje przymocowac do plyty najpierw listwy dystansowe, a do nich dopiero gabke. Jesli gruba to np butaprenem. Jest tez swietny klej w sprayu, czasem mozna go dostac gdzies w castoramie. Jesli gabka jest ciensza, mozesz przymocowac ja tapicerskim zszywaczem.
pozdrawiam
Waznym elementem takiej scianki jest tez powietrze, wiec proponuje przymocowac do plyty najpierw listwy dystansowe, a do nich dopiero gabke. Jesli gruba to np butaprenem. Jest tez swietny klej w sprayu, czasem mozna go dostac gdzies w castoramie. Jesli gabka jest ciensza, mozesz przymocowac ja tapicerskim zszywaczem.
pozdrawiam
Przestrzeń ma być między gąbką a sciankami wewnętrznymi kabiny? Hmmm... Niech się ktoś jeszcze wypowie. A co do kleju to co to za wynalazek w spreju? Chętni bym kupił bo na pewno ułatwiło by to sprawę.
...Przestrzeń ma być między gąbką a sciankami wewnętrznymi kabiny? Hmmm... Niech się ktoś jeszcze wypowie. A co do kleju to co to za wynalazek w spreju? Chętni bym kupił bo na pewno ułatwiło by to sprawę....
Nie ma co hmmm-mac.
A jesli chodzi o klej, to w tej chwili mam akurat niemieckiej firmy Tesa, ale Uher tez zdaje sie cos podobnego robi. Przypomnialem sobie, ze kiedys kupowalem go w OBI. W zadnym innym markecie, przynajmniej we Wroclawiu, nigdy go nie bylo. Jest jeszcze jedno miejsce, gdzie go widywalem - sklepy z zaopatrzeniem dla artystow, wiesz, pedzle farby, plotna, folie i takie tam. Jest rewelacyjny do plaskich powierzchni jak arkusze welny, wykladziny itp. Na powierznie opada lekko przyschnieta juz cienka warstwa, do ktorej tylko przykladasz co chcesz, i juz trzyma. pozdrawiam.
Nie ma co hmmm-mac.
A jesli chodzi o klej, to w tej chwili mam akurat niemieckiej firmy Tesa, ale Uher tez zdaje sie cos podobnego robi. Przypomnialem sobie, ze kiedys kupowalem go w OBI. W zadnym innym markecie, przynajmniej we Wroclawiu, nigdy go nie bylo. Jest jeszcze jedno miejsce, gdzie go widywalem - sklepy z zaopatrzeniem dla artystow, wiesz, pedzle farby, plotna, folie i takie tam. Jest rewelacyjny do plaskich powierzchni jak arkusze welny, wykladziny itp. Na powierznie opada lekko przyschnieta juz cienka warstwa, do ktorej tylko przykladasz co chcesz, i juz trzyma. pozdrawiam.
TESA? UHER? Można je dostać w OBI (W którym dziale, tapicerskim?)? Są w spreju?