Witam!
Mam w swoim pokoju pekusje do cwiczen. Nie jest to blok wiec nie mam problemu z sasiadami. Jednak gdy gram to jest oczywiste ze slychac to w calym domu i czasem jest to denerwujace dla domownikow. Napewno dziwek pzedostaje sie przez sciany ale wiekszosc slychac przez drzwi.
I teraz mam pytanie: w jaki sposob mozna wyciszyc drzwi aby zmniejszyc poziom glosnosci z pozostalej czesci domu? Wiem ze nie da sie tego zrobic aby nic nie bylo slychac, ale moze sa jakies sposoby aby chociaz troche bylo ciszej? Czy wystarczy naklejenie np. korka lub jakiejs wykladziny na drzwi? A co wtedy z futryna? Przeciez pomiedzy drzwiami a futryna sa "szparki".
Jesli ktos sam cos takiego robil lub wie co mozna zrobic to bardzo prosze o pomoc!
Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam!
PS. mozna tez pisac na GG: 4539313
Jak wyciszyć drzwi?
Re: Jak wyciszyć drzwi?
naklej na drzwi materac.
Wkrec z drugiej strony futryny zawiasy i wmontuj drugie dzwi. Bardzo skuteczna metoda, widzialem to u znajomego bebniarza.
...naklej na drzwi materac....
Taki zwykly materac z lozka? To pomoze? Ale to i tak mozna przykleic do drzwi a co z polaczeniem miedzy drzwiami a futryna?
Taki zwykly materac z lozka? To pomoze? Ale to i tak mozna przykleic do drzwi a co z polaczeniem miedzy drzwiami a futryna?
Uszczelki z gumy neoprenowej na obu załamaniach po całym obwodzie + mata z 5cm wełny ( może być utwardzona), wychodząca rozmiarem z każdej strony poza obrys połaci drzwi o np 2-3 cm.
Drugie drzwi są najlepszym rozwiązaniem, ale też z uszczelnieniami.
Maty pochłaniające i uszczelki zawsze od strony źródła dźwięku.
Żadnych prześwitów powietrznych pod drzwiami ( tam gdzie nie ma progów)
Dziurki od kluczy tymczasowo zaślepiać.
Jasiek
Drugie drzwi są najlepszym rozwiązaniem, ale też z uszczelnieniami.
Maty pochłaniające i uszczelki zawsze od strony źródła dźwięku.
Żadnych prześwitów powietrznych pod drzwiami ( tam gdzie nie ma progów)
Dziurki od kluczy tymczasowo zaślepiać.
Jasiek
Obecnie projektant systemów oświetleniowych LED
Kiedyś w pomieszczeniu na próby mieliśmy drzwi, które ktoś okleił płytami z gumy ponad centymetrowej grubości. Później przyczepiliśmy na to starą, grubą wykładzinę podłogową. Jeśli zawiasy w drzwiach Ci wytrzymają, to warto spróbować. I pamiętaj o uszczelkach. Jeśli masz zbyt duże prześwity, to polecam nabicie takiego progu z listew po całym obwodzie
[addsig]
[addsig]
lajf is a moment in spejs