Domowe studio muzyczne?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
wilsonpro
Re: Domowe studio muzyczne?

Post autor: wilsonpro » piątek 07 maja 2004, 19:46

a wracajac do tematu to mam behringera b1 i niejestem z niego zadowolony ale to tez kwestia gustu napewno.ostatnio kolesie (hiphopopowcy,hehe) nagrywali u mnie singielek i przyniesli MXLa,tak mi sie spodobal ze po negocjacjach pożyczyli mi go na pare dni (oczywiscie dostali za to maly upust za studio ) przetestowalem i moge ci powiedziec ze w moim odczuciu b1 przy nim odpada.

ale najlepiej wpadnij do jakiegos duzego sklepu muzycznego gdzie bedziesz mugl ich posluchac.

moim zdaniem najwazniejsze to mikrofon i odsluchy od nich chyba najwiecej zalezy,ale uwazaj i pamietaj ze najwazniejszy w tym wielkim gąszczu kabli i pierdół jestes TY! (to nie moje,gdzies to przeczytalem)

jak bedziesz potrzebowal jakis bitów czy czegokolwiek zwiazanego z ta muzyka to daj znac jak bede mugl to pomoge.

WLN................................................. wilsonpro@o2.pl

Awatar użytkownika
kp

Post autor: kp » piątek 07 maja 2004, 19:53

...NIe koniecznie hip hop potrzebne mi to spzęcidło na użytek własny kapisz?? chcę powgrywać sobie playbacki a na zwykłym mikrofonie i sprzęcie na jakim tłukę imprezy nie wychodzi to za dobrze, więc pomyślałem o czymś takim. Nie jestem jakims inżynierem dźwięku żeby robić super wystrzałowe nagrania chodzi mi o coś na średnim poziomie tzn znośnego ...

Może M-audio Mobile Pre? np Tutaj

Dla jednego mikrofonu nie opłaca się kupować miksera... do tego oszczędzasz na karcie i po dodaniu mikrofonu za 500-600zł zostaje ci 1000zł w kieszeni.

Pomyśl jeszcze pięć razy a jak się zdecydujesz to idź spać... jeżeli rano pomysł będzie wciąż dobry to może to to.

Tako rzecze

KP

Awatar użytkownika
pisar

Post autor: pisar » piątek 07 maja 2004, 20:08

Wielkie YO!! ziomuś jeśli chodzi o sprzęt to narazie raczkuję ale ja sie odkuje im wszystkim pokarzę tym co nie wiedzą o co tutaj chodz pobledną twarze i tym którzy twierdzą że ta muza to szajs

jak zapewne czytałeś dla nich liczy się hajs

Awatar użytkownika
pisar

Post autor: pisar » piątek 07 maja 2004, 20:19

No nie wiem - co mixer to mixer . A jak z jakością nagrania NIe będzie gorsza

Awatar użytkownika
pisar

Post autor: pisar » piątek 07 maja 2004, 20:38

...a wracajac do tematu to mam behringera b1 i niejestem z niego zadowolony ale to tez kwestia gustu napewno.ostatnio kolesie (hiphopopowcy,hehe) nagrywali u mnie singielek i przyniesli MXLa,tak mi sie spodobal ze po negocjacjach pożyczyli mi go na pare dni (oczywiscie dostali za to maly upust za studio ) przetestowalem i moge ci powiedziec ze w moim odczuciu b1 przy nim odpada.

ale najlepiej wpadnij do jakiegos duzego sklepu muzycznego gdzie bedziesz mugl ich posluchac.

moim zdaniem najwazniejsze to mikrofon i odsluchy od nich chyba najwiecej zalezy,ale uwazaj i pamietaj ze najwazniejszy w tym wielkim gąszczu kabli i pierdół jestes TY! (to nie moje,gdzies to przeczytalem)

jak bedziesz potrzebowal jakis bitów czy czegokolwiek zwiazanego z ta muzyka to daj znac jak bede mugl to pomoge.

WLN................................................. wilsonpro@o2.pl

...

Którego MXL polecasz MXL 2003 czy MXL-992

Awatar użytkownika
pisar

Post autor: pisar » piątek 07 maja 2004, 20:51

Może M-audio Mobile Pre? np Tutaj

Dla jednego mikrofonu nie opłaca się kupować miksera... do tego oszczędzasz na karcie i po dodaniu mikrofonu za 500-600zł zostaje ci 1000zł w kieszeni.

Pomyśl jeszcze pięć razy a jak się zdecydujesz to idź spać... jeżeli rano pomysł będzie wciąż dobry to może to to.

Tako rzecze

KP...

A jeśli będę chciał podłączyc klawisz i jakiś zewnętrzny rejestrator dźwięku np MDS to co wtedy pocznę

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » piątek 07 maja 2004, 22:28

ps.sory za bledy (to niedlatego ze jestem hiphopowcem)

jo!...

Witam..

a dlaczego te bledy? bo takie nagromadzenie w jednym poscie to lekkie przegiecie

[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » piątek 07 maja 2004, 23:03

Którego MXL polecasz MXL 2003 czy MXL-992 ...

MXL 992 o tego chodzi

Pawello niewiem! zawsze mialem paly z ortografi kazdy ma tam jakies bonusy ale chyba mnie za to niewywalicie

Awatar użytkownika
kp

Post autor: kp » piątek 07 maja 2004, 23:41

A jeśli będę chciał podłączyc klawisz i jakiś zewnętrzny rejestrator dźwięku np MDS to co wtedy pocznę ...

To zależy... jeżeli naraz, to faktycznie potrzebujesz miksera.

Jeżeli tylko żeby coś dograć to wpinasz do wejścia liniowego w Mobile Pre.

Proste:)

KP

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » sobota 08 maja 2004, 11:01

Pawello niewiem! zawsze mialem paly z ortografi kazdy ma tam jakies bonusy ale chyba mnie za to niewywalicie ...

moze na stare lata buda ci sie podciagnac z poslugiwania sie jezykiem a moze juz wtedy wszyscy bedziemy mowic jakims innym...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

ODPOWIEDZ