Do tych co zrobili kontroler MIDI!

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
_Piter_
Kontakt:
Re: Do tych co zrobili kontroler MIDI!

Post autor: _Piter_ » piątek 16 kwie 2004, 01:54

fajnie ze hula :) czy masz Pan jakies plany co do udostepnienia swojego projektu szerszej publicznosci ? jakas produkcja na zamowienie czy cus ? a moze kity do samodzielnego montazu ? poza tym - mam pytanko - gdzie kupic surowa obudowe do rack'a ? i za ile ? interesuje mnie tanie 1U i 2U..

...

noo, kitów raczej nie będę produkował ;) switcher jest troche skomplikowany, a i ja mam swoje wieloletnie elektroniczne "nawyki", które niekoniecznie sprzyjają produkcji seryjnej.. zresztą bardzo rzadko zdarza mi się robić dwa razy takie samo urządzenie.

Mogę natomiast zaprojektować switcher do dowolnego zestawu efektów/wzmacniaczy itd.

Pozdrawiam

Piter

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » niedziela 18 kwie 2004, 10:58

Pozdrawiam

Piter...

Mr Piter.. jeszcze jedna sprawa - znalazlem na Pana stronie stompboxy w ladnych metalowych obudowach - skad Pan ma te obudowy i po ile ?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

_Piter_
Kontakt:

Post autor: _Piter_ » czwartek 22 kwie 2004, 00:26

Mr Piter.. jeszcze jedna sprawa - znalazlem na Pana stronie stompboxy w ladnych metalowych obudowach - skad Pan ma te obudowy i po ile ?

...

puszki Hammonda kupuje w TME, nie są tanie niestety.. ale do efektów idealne. Niektóre, do bardziej wymyślnych efektów, jak np ten sciągam z ELFY, jeszcze drożej i koszty przesyłki to ok 30pln:(, no ale oni jedyni je mają...

BTW pochwalę się moją nową konstrukcją:

TROLL

overdrive/distortion/amp simulator w jednym :)

Pozdrawiam

Piter

Awatar użytkownika
Kołtun

Post autor: Kołtun » piątek 09 lip 2004, 09:56

Tak, własnie musże się rozglądnąć za tym sitodrukiem. Ciekawe czy dało by się tą technologię wdrożyć w domowych warsztacikach?

Dłąoby się ja kiedyś robiłem to w dość prosty sposób.

Trzeba się udac do jakiejś małej poligrafii w której jest ploter tnący i wyciąc z folii samopprzylepnej szablon.

Naklejasz na obudowę i malujesz zależnie o d wielkości detali przy małych szcegółach lepszy jest pędzel. Przy dużych powierzchniach spray albo aerograf

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kołtun

Post autor: Kołtun » wtorek 13 lip 2004, 08:53

...Jaki jest orientacyjny koszt wycięcia kilkunastu wyrazów w folii o powierzchni np. A4?...

Ja płaciłem koło 6 PLN ale to zależy od punktu mają różne ceny.

Awatar użytkownika
Kołtun

Post autor: Kołtun » wtorek 13 lip 2004, 15:02

Robisz na samoprzylepnej tak jest najprościej bo sie nie rusz i sie dobrze trzyma

ODPOWIEDZ