Korg - zmodyfikowane oświetlenie

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
AkselPL
Korg - zmodyfikowane oświetlenie

Post autor: AkselPL » wtorek 29 lis 2011, 21:17

Witam

Dziś zakończyłem przeróbkę ostatniego instrumentu a mianowicie Korga M3.

Zapraszam kolegów z forum do obejrzenia mojego małego dzieła- niezupełnie muzycznego.

Z góry zaznaczam że jestem muzykiem a nie elektronikiem:)

Podam tylko jednego linka bo reszta wyświetla się w adnotacjach.

http://www.youtube.com/watch?v=iAWPc1DWlck&hd=1

Chętnie bym to jeszcze raz zrobił gdybym tylko znów dostał w łapy oryginalne instrumenty.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Korg - zmodyfikowane oświetlenie

Post autor: mr-hammond » środa 30 lis 2011, 08:09

Ładnie świeci :)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 30 lis 2011, 14:13

Wsumie zmiana oświetlenia wprowadziła pewne udogodnienia w nie których miejscach bo pozwoliła stworzyć grupy dzięki czemu można łatwiej ropoznawać ustawienia.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » środa 30 lis 2011, 17:14

...
Wsumie zmiana oświetlenia wprowadziła pewne udogodnienia w nie których miejscach bo pozwoliła stworzyć grupy dzięki czemu można łatwiej ropoznawać ustawienia. ...

Star-Trek - Axel's Korg Cover{#śmiech}

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 30 lis 2011, 20:03

...
...
Wsumie zmiana oświetlenia wprowadziła pewne udogodnienia w nie których miejscach bo pozwoliła stworzyć grupy dzięki czemu można łatwiej ropoznawać ustawienia. ...

Star-Trek - Axel's Korg Cover{#śmiech}
...

Jak ja nie nawidzę jak ktoś pisze "Axel" wrr....

Odnośnie Star-trek to może być obejrzałem wszystkie częsci nie raz.

[addsig]

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » środa 30 lis 2011, 22:06

...

Jak się lubi pracować po ciemku ze sprzętem to pewnie tak :){#śmiech}. Światełka spoko.

Pozdrawiam

Początkujący muzyk.

Zenart

Post autor: Zenart » środa 30 lis 2011, 23:21

Hihi, masz niezły timing, akurat za 3 tygodnie powiesisz na choince, bedzie jak znalazł, zaoszczedzisz na bombkach i lampkach, a i dzieciaki będą miały radochę. Chyba, że do tego czasu przestanie działać :(.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 30 lis 2011, 23:54

Pół roku temu widziałem jak taki podświetlany electribe poszedł na ebayu za niecałe 2000zł więc może też tak zrobię.

Prawdopodobieństwo że przestanie świecić jest mniejsze niż przed wymianą. W każdym instrumencie było kilkanaście zimnych lutów, teraz już nie ma.

[addsig]

ODPOWIEDZ