Novation Remote SL 25 - mała przeróbka, która ogromnie ułatwia życie

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
pyshofficial.com
Novation Remote SL 25 - mała przeróbka, która ogromnie ułatwia życie

Post autor: pyshofficial.com » niedziela 28 sie 2011, 14:15

Witam wszystkich,

Chciałem się z Wami podzielić moją przeróbką posiadanej przeze mnie klawiatury Novation.

W ogromnym skrócie, wszystko polegało na tzw. "rzeźbie" w plastyku, a więc palnik, rozgrzane nożyki, troche materiału na wykonanie potrzebnych elementów oraz jakże niezbędny pistolet do klejenia :)

Nie mam ogromnych zdolności plastycznych, ani żadnego technicznego wykształcenia, więc może wydawać się to amatorką, ale musze przyznać, że ingerencji swojej nie żałuję, a na sprzęcie w nowym wcieleniu pracuje się o wiele wygodniej i przyjemniej.

Fotka:

http://pyshofficial.com/remote.jpg

www.pyshofficial.com

Awatar użytkownika
lukashhh1

Re: Novation Remote SL 25 - mała przeróbka, która ogromnie ułatwia życie

Post autor: lukashhh1 » niedziela 28 sie 2011, 17:16

...
Witam wszystkich,

Chciałem się z Wami podzielić moją przeróbką posiadanej przeze mnie klawiatury Novation.

W ogromnym skrócie, wszystko polegało na tzw. "rzeźbie" w plastyku, a więc palnik, rozgrzane nożyki, troche materiału na wykonanie potrzebnych elementów oraz jakże niezbędny pistolet do klejenia :)

Nie mam ogromnych zdolności plastycznych, ani żadnego technicznego wykształcenia, więc może wydawać się to amatorką, ale musze przyznać, że ingerencji swojej nie żałuję, a na sprzęcie w nowym wcieleniu pracuje się o wiele wygodniej i przyjemniej.

Fotka:

http://pyshofficial.com/remote.jpg...

Niezły z Ciebie kozak.... szacun :)

wyślij swój pomysł do Novation -  jak dla mnie przeróbka warta wdrożenia do produkcji!!!!

[addsig]
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » niedziela 28 sie 2011, 18:15

...
Witam wszystkich,

Fotka:

http://pyshofficial.com/remote.jpg...

Dobry pomysł. Ja na Twoim miejscu jeszcze bym się zastanowił nad dołożeniem obudowy z tyłu, gdzie są obwody i płyta główna. Będzie tam za chwilę pełno kurzu i różnych pyłków. Moim zdaniem może to źle wpływać na żywotność urządzenia na dłuższą metę.

Ale pomysł bardzo fajny i dobrze to wygląda :).

Pozdrawiam,

Robert

Początkujący muzyk.

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 28 sie 2011, 20:27

Proponuje zawiasy plus podpórkę z tyłu(bo jak będziesz chciał uzyć na płasko to nici z tego) i obudowanie elektroniki zwykłą pleksą

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 29 sie 2011, 21:41

...
Proponuje zawiasy plus podpórkę z tyłu(bo jak będziesz chciał uzyć na płasko to nici z tego) i obudowanie elektroniki zwykłą pleksą...

Plus oświetlenie LEDCool lans na imprezie pełną gębą :D

Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ