Zmiana wyglądu M-Audio Axiom Pro - okleina?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Andyeis
Re: Zmiana wyglądu M-Audio Axiom Pro - okleina?

Post autor: Andyeis » wtorek 21 gru 2010, 10:22

...Witam
Mam Axioma Pro, który jak wiadomo jest biały. A jestem człowiekiem przykładającym dużą uwagę do wyglądu otoczenia, i mi ta białość zdecydowanie nie pasuje.
Był na forum wątek o malowaniu syntezatora, robota trudna i ryzykowna (zwłaszcza jak na pierwszy raz), myślałem zatem o oklejeniu Axioma jakąś okleiną. Meblowe raczej nadają się tylko do powierzchni płaskich, są jeszcze tunningu samochodów (wydają się bardziej giętkie) lub jakieś termokurczliwe wynalazki.
Macie jakieś doświadczenie w tej materii?...

Chyba nie da się połoźyć drugiej warstwy lakieru proszkowego na coś co już jest pomalowane proszkiem
Nie wiem czy da się położyć proszek na plastik taki lakier wypala się w dosyć wysokiej temperaturze
Najprostrzym rozwiązaniem byłoby oklejenie folią samoprzylepną największych białych płaszczyzn
bez zabawy w oklejanie narozników Jeśli na obudowie dominuje czerń to takimi pasami zamaskowałbym
biel zostawiając np 5mm inline przy krawędziach obudowy
Do projektu przydałby się jakiś plastyk Rozmierzone fragmenty do oklejenia trzeba przygotować w programie graficznym w skali 1;1 zamieńić na krzywe i udać się do jakiej firmy reklamowej gdzie ci to wytną na ploterze do folii

ODPOWIEDZ