RME Fireface UFX - nowy interfejs audio USB, FW

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
jimmy44
RME Fireface UFX - nowy interfejs audio USB, FW

Post autor: jimmy44 » środa 13 paź 2010, 19:06

Witam wszystkich serdecznie,

Znalazłem przed chwilą info o nowym interfejsie od RME, zapowiada się ciekawie...

http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_ufx.php

W sumie 30 kanałów analogowych I/O, 12 kanałów analogowych I/O, podwójne wyjście słuchawkowe, 4 preampy, wyświetlacz LCD, złącze USB i FW i ten TotalMix FX (reverb, delay, EQ, kompresja). Wejścia jak w ADI-8QS a wyjścia jak M32DA. Ciekawe do czego to złącze USB na froncie??? Ech RME, serce znów zabiło żywiej tylko ciekawe o ile będzie wkrótce mniejszy stan mojego konta  {#śmiech}

Awatar użytkownika
lukashhh1

Re: RME Fireface UFX - nowy interfejs audio USB, FW

Post autor: lukashhh1 » czwartek 14 paź 2010, 08:50

...
Witam wszystkich serdecznie,

Znalazłem przed chwilą info o nowym interfejsie od RME, zapowiada się ciekawie...

http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_ufx.php

W sumie 30 kanałów analogowych I/O, 12 kanałów analogowych I/O, podwójne wyjście słuchawkowe, 4 preampy, wyświetlacz LCD, złącze USB i FW i ten TotalMix FX (reverb, delay, EQ, kompresja). Wejścia jak w ADI-8QS a wyjścia jak M32DA. Ciekawe do czego to złącze USB na froncie??? Ech RME, serce znów zabiło żywiej tylko ciekawe o ile będzie wkrótce mniejszy stan mojego konta  {#śmiech}...

Hmmm RME jak RME, nie ma sie czym tak ekscytować, nie bardzo widze sens wydawania kupy kasy na taki interfejs FW, bo osobiście znam sporo tańsze, a jakościowo identyczne...

Założę sie, że nie wykorzystasz nawet 1/3 jego mozliwości, a parametrów jakie oferuje nawet nie rozróżnisz na słuch ( chyba że masz super oscyloskop i lubisz sie nim bawić ).

A kupowanie czegoś, co jest słynne tylko po to, że by to mieć - snobizm!!! :)))\\

Pozdrawiam

Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.

ODPOWIEDZ