Witajcie
Szukam miejsca gdzie można w miarę tanio nabyć takie kable. Mam RME ADI 8 DS ale z wiadomych powodów nie mam zamiaru wpinać się jack-ami tylko symetrycznie. Stąd moje pytanie: Gdzie oprócz Thomana (ceny mnie przerażają) mogę nabyć takie kable? Chodzi o konfigurację:
DB25 -----> 8 x XLR męskie
i
DB25 -----> 8 x XLR żeńskie
Być może ktoś z was sam skonstruował sobie takie złączki. Bardzo proszę o kontakt gg: 8567835
Pozdrawiam i z góry dzięki
DB25 na XLR męskie i żeńskie
- midishiner
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
Re: DB25 na XLR męskie i żeńskie
Schemat pinów D-SUB dla RME ADI 8 DS znajduje się na 20 stronie podręcznika:
http://www.rme-audio.de/download/adi8ds_e.pdf
Zgadzam się również z poniższym zdaniem wyjętym z tego manuala:
We do not recommend to make such a cable by yourself,
as it is extremely difficult to integrate 8 balanced lines into a small D-sub housing without
shorts. Your dealer will be glad to provide you with a professional Tascam multicore, D-sub to
XLR, made in the length of your choice...
Teoretycznie sam schemat podłączenia jest banalny ale upchać to wszystko do D-SUB to zapewne mega wyzwanie dlatego tego kabla nie da się tanio kupić.
Gdybym jednak miał ten interfejs to pewnie bym próbował ale zapewne i tak zakończyło by się na kupnie oryginalnego:)
http://www.rme-audio.de/download/adi8ds_e.pdf
Zgadzam się również z poniższym zdaniem wyjętym z tego manuala:
We do not recommend to make such a cable by yourself,
as it is extremely difficult to integrate 8 balanced lines into a small D-sub housing without
shorts. Your dealer will be glad to provide you with a professional Tascam multicore, D-sub to
XLR, made in the length of your choice...
Teoretycznie sam schemat podłączenia jest banalny ale upchać to wszystko do D-SUB to zapewne mega wyzwanie dlatego tego kabla nie da się tanio kupić.
Gdybym jednak miał ten interfejs to pewnie bym próbował ale zapewne i tak zakończyło by się na kupnie oryginalnego:)