Witam serdecznie!
Planuję budowę sterownika midi wyposażonego w gałki oraz suwaki sterujące oraz w 16 padów (coś na wzór MPD firmy AKAI). Chciałbym zabrać się do pracy jednak jest jeden problem, który zatrzymuje mój projekt. Otóż nie mam kompletnie pojęcia gdzie mogę się zaopatrzyć w przyciski podobne do tych stosowanych np. w MPC. Czy ktoś z użytkowników wie gdzie można takowe nabyć? Zależy mi na tym żeby były one wykonane z gumy/silikonu, były kwadratowe oraz reagowały na delikatny nacisk. Wiem, że pady, które są stosowane w samplerach to sensory, które reagują na siłę nacisku, ja jednak nie potrzebuję tego typu rozwiązania. Posiadam takie ustrojstwa w swoim keyboardzie Casio CT-670, które służą do wyzwalania min. przejść rytmu itp. jednak jest ich tylko sześć a po za tym szkoda mi niszczyć sprawnego sprzętu mimo tego, że jest leciwy. Zastanawiałem się, czy sam bym nie wykonał takich padów z silikonu, a do zamknięcia obwodu służyły by np. blaszki, bo gumki zwierające takie jak np. z pilota lub klawiatury mają według mnie za duży skok.
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam!