Futerał dla Korga M3-73

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
AkselPL
Futerał dla Korga M3-73

Post autor: AkselPL » wtorek 17 lis 2009, 09:13

Witam

Potrzebuje futerał do Korga M3-73 jednak widząc ceny Case'ów i futerałów postanowiłem go zrobić na własną rękę.

Sam Korg waży 17kg jeśli chciałbym case zrobić z drewna obawiam się że mógłby on razem z Korgiem ważyć ponad 25kg(albo lepiej)

Case miałby być na kółkach, sztywny z pianką w środku. Na zewnatrz ozdobiony jakimś materiałem oraz listwami.

Moje pytanie brzmi: Robić z drewna czy szukać innego materiału ? Są jakies tutoriale w necie odnośnie takich rzeczy?

Case/Futerał miałby służyć tylko do przeniesienia klawisza z domu do samochodu i z samochodu na scene.

Wszelkie rady i sugestie mile widziane :)

Chciałbym się zmieścić w max 300zł.

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
cool

Re: Futerał dla Korga M3-73

Post autor: cool » wtorek 17 lis 2009, 10:13

...
Witam

Potrzebuje futerał do Korga M3-73 jednak widząc ceny Case'ów i futerałów postanowiłem go zrobić na własną rękę.

Sam Korg waży 17kg jeśli chciałbym case zrobić z drewna obawiam się że mógłby on razem z Korgiem ważyć ponad 25kg(albo lepiej)

Case miałby być na kółkach, sztywny z pianką w środku. Na zewnatrz ozdobiony jakimś materiałem oraz listwami.

Moje pytanie brzmi: Robić z drewna czy szukać innego materiału ? Są jakies tutoriale w necie odnośnie takich rzeczy?

Case/Futerał miałby służyć tylko do przeniesienia klawisza z domu do samochodu i z samochodu na scene.

Chciałbym się zmieścić w max 300zł....

Na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z samoróbką. Za 300 PLN o których piszesz, myślę, że znajdziesz coś odpowiedniego na Allegro w dziale "Sprzęt muzyczny i studyjny - walizki i torby".

Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » wtorek 17 lis 2009, 13:08

...
Witam

Chciałbym się zmieścić w max 300zł....

Jak kiedyś jeszcze pracowałem w Riffie, to pamiętam że Proel miał w swojej ofercie świetne futerały z pianki poliuretanowej. Super wykończone, ultralekkie i bardzo wytrzymałe. Cena nie przekraczała 300 zł. Zerknij w ich ofertę, być może tak coś fajnego znajdziesz

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 17 lis 2009, 14:35

Zamówiłem właśnie Proel 930P w cenie 170zł Chyba o tym pisałeś bo lepsze to już są koło 500zł. Wiem że do takiego instrumentu za prawie 10.000zł nie powinienem szczędzić na futerale, ale nie będę w najbliższym czasie latał z nim na plecach po mieście :) Mam nadzieje że mnie nie zawiedzie :)

Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

diesrecords

Post autor: diesrecords » środa 18 lis 2009, 00:53

...
Zamówiłem właśnie Proel 930P w cenie 170zł Chyba o tym pisałeś bo lepsze to już są koło 500zł. Wiem że do takiego instrumentu za prawie 10.000zł nie powinienem szczędzić na futerale, ale nie będę w najbliższym czasie latał z nim na plecach po mieście :) Mam nadzieje że mnie nie zawiedzie :)...

zajżyj jeszcze na romanowicz.com.pl - mój znajomy kupowal tam case do yamahy p120. To coś pomiędzy flightcasem a szmacianym pokrowcem. Widziałem to i wyglada naprawde fajnie. 

Awatar użytkownika
łebski

Post autor: łebski » środa 18 lis 2009, 02:22

jezeli masz wlasna stoalrnie to powodzenia

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 18 lis 2009, 10:19

zajżyj jeszcze na romanowicz.com.pl - mój znajomy kupowal tam case do yamahy p120. To coś pomiędzy flightcasem a szmacianym pokrowcem. Widziałem to i wyglada naprawde fajnie. ...

Robiłem tam dwa futerały i jestem bardzo zadowolony.

Awatar użytkownika
cool

Post autor: cool » środa 18 lis 2009, 11:17

...

Zamówiłem właśnie Proel 930P w cenie 170zł Chyba o tym pisałeś bo lepsze to już są koło 500zł. Wiem że do takiego instrumentu za prawie 10.000zł nie powinienem szczędzić na futerale, ale nie będę w najbliższym czasie latał z nim na plecach po mieście Mam nadzieje że mnie nie zawiedzie ... 

Skoro już zamówiony, to pewnie zbyteczne rady... Niech służy jak najlepiej.

Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 18 lis 2009, 11:22

Skoro już zamówiony, to pewnie zbyteczne rady...

Ale może innym się przydadzą.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 18 lis 2009, 13:09

W przyszłości o ile wejde na scene zaopatrzę się w porządny case, póki co taki musi starczyć.

ODPOWIEDZ