Statyw oświetleniowy

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:
Statyw oświetleniowy

Post autor: Tadeo » wtorek 10 lut 2009, 22:24

Chodzi mi po głowie statyw z wyciągarką do rampy świetlnej/nagłośnienia czy innych scenicznych konstrukcji. Do 5m wysokości i udźwigu 100kg. Mam dostęp do materiałów, narzędzi w zaprzyjaźnionym warsztacie tylko dokładnie nie wiem jak rozwiązać problem z wyciągarką by działała zarazem skutecznie jak i wygodnie.
Link do statywu.
Ceny za sztukę są dość wysokie stąd próba zbudowania takowego we własnym zakresie.
Dzieki za pomoc, ew. schematy:-D
Tadek

filioman

Re: Statyw oświetleniowy

Post autor: filioman » sobota 07 mar 2009, 22:06

...Chodzi mi po głowie statyw z wyciągarką do rampy świetlnej/nagłośnienia czy innych scenicznych konstrukcji. Do 5m wysokości i udźwigu 100kg. Mam dostęp do materiałów, narzędzi w zaprzyjaźnionym warsztacie tylko dokładnie nie wiem jak rozwiązać problem z wyciągarką by działała zarazem skutecznie jak i wygodnie.
Link do statywu.
Ceny za sztukę są dość wysokie stąd próba zbudowania takowego we własnym zakresie.
Dzieki za pomoc, ew. schematy:-D
Tadek ...
Wszystko świetnie, a atesty? Masz papiery na spawanie itp.? Jeżeli to do domu to luz, ale jeżeli do pracy to chyba niekoniecznie... Czasem UDT nie ma do tego kilku zdań?
[addsig]
Tanie mięso psy jedzą.

filioman

Post autor: filioman » sobota 07 mar 2009, 22:59

o nagłośnieniu d 100kg to nie wspomnę - jakieś mało ważące??? Na 'widelcu' i w jakiej odległości?
[addsig]
Tanie mięso psy jedzą.

aandrew04

Post autor: aandrew04 » niedziela 08 mar 2009, 10:13

Bawi mnie hipokryzja panująca na tym forum - wszyscy mają wszystko legalne, obowiązkowo posiadają atesty na każdą z osobna śrubkę i każdy chatłurnik płaci ZAIKS. .... a ten Pan tylko pytał o to jak zrobić jeden statyw na nie założyć fabrykę statywów.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
midishiner

Post autor: midishiner » poniedziałek 09 mar 2009, 13:46

...Bawi mnie hipokryzja panująca na tym forum - wszyscy mają wszystko legalne, obowiązkowo posiadają atesty na każdą z osobna śrubkę i każdy chatłurnik płaci ZAIKS. .... a ten Pan tylko pytał o to jak zrobić jeden statyw na nie założyć fabrykę statywów.

Pozdrawiam...
Wydaje mi się że kolegom raczej chodzi o bezpieczeństwo, które chyba zawsze powinno byc na pierwszym miejscu
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

ODPOWIEDZ