Soft sampler rozrzucający po klawiaturze nie zmieniając tempa

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
MB
Re: Soft sampler rozrzucający po klawiaturze nie zmieniając tempa

Post autor: MB » poniedziałek 26 sty 2009, 23:46

jestem konsekwentny, zaden hard sampler nie jest w stanie tego zrobic...a w zasadze zaden, ktorego uzywam.(mpc3000,mpc2500, asr10, s950, s1100, emax I, sp 1200, czy mirage, ktorego nie potrafie jeszcze obslugiwac)
Akurat te wymienione są pod tym względem słabe, ale nieprawdą jest, że żaden nie potrafi. Na przykład Roland VP 9000 i wszystkie nowej generacji instrumenty Rolanda z technologią Variphase robią takie cuda ze znakomitą jakością.

9009man

Post autor: 9009man » wtorek 27 sty 2009, 01:36

...jestem konsekwentny, zaden hard sampler nie jest w stanie tego zrobic...a w zasadze zaden, ktorego uzywam.(mpc3000,mpc2500, asr10, s950, s1100, emax I, sp 1200, czy mirage, ktorego nie potrafie jeszcze obslugiwac)
Akurat te wymienione są pod tym względem słabe, ale nieprawdą jest, że żaden nie potrafi. Na przykład Roland VP 9000 i wszystkie nowej generacji instrumenty Rolanda z technologią Variphase robią takie cuda ze znakomitą jakością.
...
slyszalem wiele niepochlebnych opinii na temat vp9000
jestem maniakiem samplingu,

zdaje sobie sprawe, ze do takiej operacji potrzebny jest szybki kalkulator
dlatego PC wydaje sie zdolny do zadania.
sprawdze NI kontakt, ale nie poradzilem sobie bez instrukcji w pierwszym podejsciu... a to mnie zniecheca:)
dlatego tez zadalem pytanie, moze ktos zna jakies wygodne/tanie/szybkie rozwiazanie. albo podpowie jak to zrobic w kontakcie.

czuwaj

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » wtorek 27 sty 2009, 01:58

sprawdze NI kontakt, ale nie poradzilem sobie bez instrukcji w pierwszym podejsciu... a to mnie zniecheca:)
A marudzenie od 2 dni na forum Cie jeszcze nie zniechecilo??

Sorry ze jestem niemily... ale jakos tak... musialem

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 27 sty 2009, 02:26

Wybacz, ale ostatni raz oglądałem demo Kontakta 2 lata temu, więc za rękę Cię nie poprowadzę, ale pamiętam, ze sprawa była banalna - w głównym module zmienia się tryb próbki pomiędzy time machine, pitch machine i (chyba) normal.

Jest jeszcze jedna opcja - na rynku jest kilkanaście wtyczek VST, które robią w czasie rzeczywistym transpozycję (pitch shift), w tym co najmniej kilka da się sterować z klawiatury. Moim zdaniem jedne z lepszych to Celemony Melodyne (wersja wtyczkowa) oraz Prosoniq Magenta. Ta ostatnia ma bardzo funkcjonalne demo, polecam.

9009man

Post autor: 9009man » wtorek 27 sty 2009, 09:10

...Wybacz, ale ostatni raz oglądałem demo Kontakta 2 lata temu, więc za rękę Cię nie poprowadzę, ale pamiętam, ze sprawa była banalna - w głównym module zmienia się tryb próbki pomiędzy time machine, pitch machine i (chyba) normal.

Jest jeszcze jedna opcja - na rynku jest kilkanaście wtyczek VST, które robią w czasie rzeczywistym transpozycję (pitch shift), w tym co najmniej kilka da się sterować z klawiatury. Moim zdaniem jedne z lepszych to Celemony Melodyne (wersja wtyczkowa) oraz Prosoniq Magenta. Ta ostatnia ma bardzo funkcjonalne demo, polecam....
dzieki bardzo za podpowiedz

pozdrawiam

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » wtorek 27 sty 2009, 14:47

...mam pytanie, czy istnieje na rynku VST sampler (XP/PC), ktory po zaladowaniu sampla, rozrzuci go po klawiaturze w stroju ( to robia wszystkie) ale nie zmieni tempa ?

Uvi Workstation

9009man

Post autor: 9009man » czwartek 29 sty 2009, 00:24

......mam pytanie, czy istnieje na rynku VST sampler (XP/PC), ktory po zaladowaniu sampla, rozrzuci go po klawiaturze w stroju ( to robia wszystkie) ale nie zmieni tempa ?

Uvi Workstation...
sprawdzam, sprawdzam... dzieki

fajny player, i do tego free

mam Plugsound Pro, to ten sam chyba engine, ale Plug Pro sie niestety zachowuje niepowarznie:)
znaczy sie wysypuje.

Awatar użytkownika
winnicki

Post autor: winnicki » czwartek 29 sty 2009, 00:52

No "ten sam" tylko nowszy... :)

9009man

Post autor: 9009man » czwartek 29 sty 2009, 01:23

...No "ten sam" tylko nowszy... :)...
wielkie dzieki panie janku:)

b cool soft, robi o co mi chodzilo, szybko, sprawnie, do tego to calkiem zaawansowany synth z pokazna iloscia efektow, kilka sprawdzilem, kilka znam z PLUGSOUNDa
do tego ma czytac sample z innych formatow (giga,akai, kontakt)

very cool;)

ODPOWIEDZ