...Witam
Dyskoteka to lokal publiczny, zatem poddany kontroli strazy p.poż, isanepid-u. Zatem użyte materiały musza miec atesty, dla sanepidu nietoksyczności, a dla strażaków nieopalności..itd.
Jesli nie zastosuje materiałow odpowiedniej jakości, będziesz miał na "plecach" te "firmy" systematycznie, i beda one systematycznie drązyć , ci kieszeń, co w domysle, chce tez robić twój sąsiad.
Pomysł z zasłonieniem tych okien jakimiś płytami, jest według mnie rozsądny, ale zamiast styropiany, radziłbym zastosować lekką wełnę mineralną, która lepiej tłumi dźwiek, i przeważnie ma atesty. Na rozchodzenie sie niskich czestotliwości, nie masz zbytnio wpływu, możesz tylko ograniczyć niechciana emisje zakresu środka i wyżej, na co przedsionek z cieżkimi kotarami, może częsciowo spełnic oczekiwania.
jk...
Odnośnie akustyki to może zainwestować w systemy bose z tym że to BARDZO drogie.
Jak wygłuszyć salę na dyskotekę?
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
Re: Jak wygłuszyć salę na dyskotekę?
Hey Amigo
Polecam przeczytac Ci tę ksiązkę
Zasady nagłaśniania pomieszczeń i przestrzenitutaj
Tak się składa, ze jesli chodzi o mnie to jestem człowiekiem renesansu i wszystkie prace budowlane jestem w stanie zrobic sam, nie wiem jak ty, problem jest taki, ze to nie twoje pomieszczenie, i mniemam, równiez , ze bedziesz tam w charakterze dj
Masz b. duzo pracy
Polecam przeczytac Ci tę ksiązkę
Zasady nagłaśniania pomieszczeń i przestrzenitutaj
Tak się składa, ze jesli chodzi o mnie to jestem człowiekiem renesansu i wszystkie prace budowlane jestem w stanie zrobic sam, nie wiem jak ty, problem jest taki, ze to nie twoje pomieszczenie, i mniemam, równiez , ze bedziesz tam w charakterze dj
Masz b. duzo pracy