Protools M-Powered i M-Audio 1814
Co sądzicie o tym komplecie, bo slyszalem ze sie przycina i nie chodzi najlepiej. Obecnie mam mboxa 2, ale mam ochote zmienic i przesiasc sie na m-audio FW 1814, z pro tools m-powered. Niech ktos napisze kto tego uzywa.
Re: Protools M-Powered i M-Audio 1814
...Co sądzicie o tym komplecie, bo slyszalem ze sie przycina i nie chodzi najlepiej. Obecnie mam mboxa 2, ale mam ochote zmienic i przesiasc sie na m-audio FW 1814, z pro tools m-powered. Niech ktos napisze kto tego uzywa....
Mam, używam (na Powerbooku G4).
Działa na bez zająknięcia, jeżeli nie liczyć ogólnie trochę mniejszej wydajności jeśli chodzi o ilość pluginów w porównaniu z np. Logic Express. W ciągu roku raz wywalił mi się podczas nagrania (po kilku sekundach); ale i tak, to co było nagrane przez te kilka sekund było do odzyskania.
Właśnie poleciała mi karta FW 1814 (prawdopodobnie chipset Firewire - ta usterka zdarza się czasami w tych kartach, jeżeli podpina się ją podczas pracy komputera), niedługo wysyłam do serwisu a na szybko kupiłem Transita USB.
Testowałem M-Powered 6.8 na systemie 10.3.9; w tej chwili przesiadłem się na 7.3.1cs4 na OsX 10.4.9 i korzystam z Transita. Hula piknie.
Mam, używam (na Powerbooku G4).
Działa na bez zająknięcia, jeżeli nie liczyć ogólnie trochę mniejszej wydajności jeśli chodzi o ilość pluginów w porównaniu z np. Logic Express. W ciągu roku raz wywalił mi się podczas nagrania (po kilku sekundach); ale i tak, to co było nagrane przez te kilka sekund było do odzyskania.
Właśnie poleciała mi karta FW 1814 (prawdopodobnie chipset Firewire - ta usterka zdarza się czasami w tych kartach, jeżeli podpina się ją podczas pracy komputera), niedługo wysyłam do serwisu a na szybko kupiłem Transita USB.
Testowałem M-Powered 6.8 na systemie 10.3.9; w tej chwili przesiadłem się na 7.3.1cs4 na OsX 10.4.9 i korzystam z Transita. Hula piknie.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
- Miłaszewski
Uzywam PT 7.3 M-Powered z M-Audio Transit USB na Macbooku, OSX 10.4.10.
Dziala bezproblemowo.
[addsig]
Dziala bezproblemowo.
[addsig]
no dobrze, a PC, windows XP prof. Processor TURION 64, 1 GB ramu. bedzie chodzic??
...Uzywam PT 7.3 M-Powered z M-Audio Transit USB na Macbooku, OSX 10.4.10.
Dziala bezproblemowo.
...
Dziala bezproblemowo.
...
Dziala bezproblemowo.
...
Jacek, czy widzisz jakąś różnicę między 10.4.9 a 10.4.10?
Dziala bezproblemowo.
...
Jacek, czy widzisz jakąś różnicę między 10.4.9 a 10.4.10?
no dobrze, a PC, windows XP prof. Processor TURION 64, 1 GB ramu. bedzie chodzic?? Niech się ktoś od PC wypowie
- Miłaszewski
Jacek, czy widzisz jakąś różnicę między 10.4.9 a 10.4.10?...
nie :)
[addsig]
[addsig]
...Jacek, czy widzisz jakąś różnicę między 10.4.9 a 10.4.10?...
...
No, to póki sprawnie działa, to się spieszyć z updatem nie będę:)
...
No, to póki sprawnie działa, to się spieszyć z updatem nie będę:)
...Co sądzicie o tym komplecie, bo slyszalem ze sie przycina i nie chodzi najlepiej. Obecnie mam mboxa 2, ale mam ochote zmienic i przesiasc sie na m-audio FW 1814, z pro tools m-powered. Niech ktos napisze kto tego uzywa....
Używam Pro Tools M-Powered 7.3 i M-Audio 1814.
Komputer AMD 64 Athlon, 1GB RAM, Windows XP
Chodzi bez problemu.
Raz nagrywałem wielośladowo na laptopie Fujitsi Siemens, AMD Sempron 512 MB. Też poszło choć musiałem wyłączyć wszystko co zbędne bo pamięci brakowało.
Używam Pro Tools M-Powered 7.3 i M-Audio 1814.
Komputer AMD 64 Athlon, 1GB RAM, Windows XP
Chodzi bez problemu.
Raz nagrywałem wielośladowo na laptopie Fujitsi Siemens, AMD Sempron 512 MB. Też poszło choć musiałem wyłączyć wszystko co zbędne bo pamięci brakowało.
iMac CoreDuo 20", 2Gb Ram + PT MP 7.1.1 + M-Audio 410. Działa bezproblemowo

Jestem przystojny i młody