poprawa akustyki sali prob a rozmieszczenie sprzetu
witam Nie mam za duzej wiedzy zarowno o akustyce, jak i elektronice, natomiast moj problem przedstawiaja sie nastepujaco. ;Dysponuje sala prob dla zespolu rockowego. Sala jest na planie kwadratu i ma 20m2 oraz 2,3m wyokosci. W sali znajduje sie perkusja, dwie kolumny wokalne po 300W oraz wzmacniacze z glosnikiem - 150W i 100W drugi. Do tego dojdzie niedlugo wzmacniacz basowy o mocy glosnika powyzej 200W. ;Perkusja jest niesamowicie glosna, staramy sie ja mozliwie jak najbadziej wygluszyc, ale jest to instrument, ktorego niejako sciszyc sie nie da. Szykujemy sie rowniez na zakup pianki wygluszajacej na dwie sciany oraz zawieszenia kotar (dywanow) na pozostale dwie. Jest jeszcze kwestia sufitu, planujemy go wytlumic wytlaczankami po jajkach. I tu pojawia sie problem, ktore sciane najlepiej pokryc gabka, i jak najsensowniej porozmieszczac dostepne sprzety, zeby calosc nie sprzegala i dzialala cacy. Dlatego, tez prosze o jakies konkretne rozwiazania, ewentualnie przemyslenia, ktore pozwola mi i reszcie zespolu na odpowiednie ulozenie sprzetu.
Re: poprawa akustyki sali prob a rozmieszczenie sprzetu
Żeś się rozpisał
Się Admin obudzi i wyśle Cię do wyszukiwarki w temacie "Zrób sam". Tam poruszano to już dziesiątki razy.
[addsig]

Się Admin obudzi i wyśle Cię do wyszukiwarki w temacie "Zrób sam". Tam poruszano to już dziesiątki razy.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.