Reflexion Filter

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
zebromirrrr
Re: Reflexion Filter

Post autor: zebromirrrr » wtorek 01 maja 2007, 12:56

podesle niedlugo jakies próbki wokalu.gabka pochlanie wysokie ale welna daje dosyc rade z niskimi..tak ze zwykle w miksie pieknie sie uklada...korekcja sporadyczna.wiadomo roznie to bywa.co glos to obyczaj:).ja mam wytlumiona elegancko kabinke ale skrzydlo moje jest nie ocenione i w wielu akcjach przydatne.pozdro
www.studiosquat.pl

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » wtorek 01 maja 2007, 12:59

dodam ze nagrywam przedewszytkim na oktava 319,chociaz przymierzam sie do rode nt 2a.chcociaz jak dla mnie oktava jest zaje...bistym mikrofonem...w miksie pieknie siedzi...a moze to zasluga ustrojstwa?
www.studiosquat.pl

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 01 maja 2007, 13:06

ja mam 220 - wiec juz z zasady nieco jasniejsza niz 319

przy porownaniach z mikami Brauner Phantom i AKG 414 dawala rade z basami i srodeczkiem (basy miala ciekawsze niz AKG) - ale prezencji miala mniej i miala mniejszy sygnal przy tym samym wysterowaniu preampu... Wiec aby byla podobna do wiekszosci mikow wystarczy ja (z maksymalnym Q lub wrecz shelf, 1-3 db) podciagnac przy ok. 5khz i jestesmy w domu :)

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » wtorek 01 maja 2007, 13:22

...ja mam 220 - wiec juz z zasady nieco jasniejsza niz 319

przy porownaniach z mikami Brauner Phantom i AKG 414 dawala rade z basami i srodeczkiem (basy miala ciekawsze niz AKG) - ale prezencji miala mniej i miala mniejszy sygnal przy tym samym wysterowaniu preampu... Wiec aby byla podobna do wiekszosci mikow wystarczy ja (z maksymalnym Q lub wrecz shelf, 1-3 db) podciagnac przy ok. 5khz i jestesmy w domu :)...
apropos....co myslicie o rode nt 2a? chodzi mi o drugi majk.no i chce zeby to juz byl konkret...ni emowie o neumanach itd...mysle o czyms tak ok 1500 pln.preamp mam golg mike mk 1,wiec lampa,i jestem zadowolony...moze kiedys dokupie jeszczer stricte transystor ale narazie majk i ..tez lexicon ...mysle o mx 200 na usb lub ,jezeli ze stanow to moze wysuplam na mx 500.czy warto dawac np tysia za mx 200 w porównaniu do wtyczek ni emowiac juz o mx 500? tak lekko odbiegajac od tematu...ups sorry
www.studiosquat.pl

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 01 maja 2007, 13:33

wraz z Oduckiem porownywalismy Oktavy (jego Oktave 319 z MOD i moja 220) z topowym Rodem (lampowym, bardzo duzym - nazwy modelu nie pamietam). Rode w barwie bym nazwal przeciwienstwem Oktav - dramatycznie jasny mik (ale na szczescie nie w sposob MXL-ow), dzieki lampie ma troszke dolu. Nie jest aksamitny - ale przypuszczam ze akurat do Oktav sa dobrym uzupelnieniem.

Ale nie sadze ze to byl ten o ktorym mowisz bo kosztowal duze pieniadze (6000-8000, nie pamietam)

Oduck - ma tez GoldMike mk1, slyszalem jego nagrania - ten preamp bardzo fajnie z Oktavami pracuje (tam chyba jest flair - to cos co dodaje Oktavie to czego moim zdaniem, czasem jej brak - duza, smaczna, prezencje)

Ja planuje swoja oktave uzupelnic o Gefell m930 - kosztuje ok. 3000, ale brzmeiniowo cos miedzy Neumann 103 a nawet 87 - w sumie ta sama f-ma - a jednak taniej. Dla mnie jest wazne ze ma jeden z najlepszych na rynku SNR - polecam reviews.

ODPOWIEDZ