Kontroler MIDI - gdzie kupić kit, kto wykona odpłatnie?

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
SIUGASA
Kontroler MIDI - gdzie kupić kit, kto wykona odpłatnie?

Post autor: SIUGASA » poniedziałek 05 lut 2007, 03:52

Gdzie móbłbym kupić w Polsce gotowy kontroler midi taki kit mniej wiecej jak na avt sprzedaje tyle że tam on jest 12 przyciskowy, a ja potrzebuje 128 bez styków.

Do czego...:
Jest mi to potrzebne do zmian brzmień w kompie naciskając klawisz np C1.

Opisowo:
Czyli taka klawiaturka(w sasadzie płytka) o skali od C0-E10 (o ile sie nie myle).

Czytałem posty że można to jakoś sklecić ale nie mam zabardzo czasu. Ewentualnie jeśli by ktoś chciał wykonać taki kontroler oczywiście odpłatnie prosze o kontakt na GG#3195335

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Re: Kontroler MIDI - gdzie kupić kit, kto wykona odpłatnie?

Post autor: JankoMuzykant » poniedziałek 05 lut 2007, 10:34

Jest mi to potrzebne do zmian brzmień w kompie naciskając klawisz np C1.
Nieśmiało proponuję to:
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/n/muzykant3/muzykant3.htm
w wersji A - masz obsługę wszystkich 128 note on/off (C3 - g6) przy bardzo prostej realizacji sprzętowej (jest to układ zamknięty, przez to łatwiejszy w budowie - mniej elementów).
Niestety nie mam czasu na wykonywanie tych układów, ale pewnie z kimś się dogadasz, albo nawet sam spróbujesz - to jest nieskomplikowane jak widać na zdjęciach.
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

SIUGASA

Re: Kontroler MIDI - gdzie kupić kit, kto wykona odpłatnie?

Post autor: SIUGASA » poniedziałek 05 lut 2007, 14:24

Rzeczywiście bardzo fajna strony z tym co potrzebuje. Bardzo mi się podoba. Wielkioe dzieki!
Chciałbym to sam zrobić no ale no niestety nie mam na to czasu. Szkoda że nieznam nikogo kto mógby mi to wykonać...

ODPOWIEDZ