Witam wszystkich!
Wiecie gdzie można zakupić potencjometr głośności do miksera Soundcraft COMPACT 4? Szukałem w sklepach internetowych ale bez skutku.
pozdr.
Potencjometr do Soundcraft C4 - gdzie kupić?
Re: Potencjometr do Soundcraft C4 - gdzie kupić?
czy wiesz jaki jest model tego potencjometra i kto jest jego producentem?
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Jest to potencjometr ALPHA o symboku K20K.
hmmm, czyli chyba pozostaje mi zastąpić zepsuty potencjometr jakimś którego nie używam z tego miksera.
...hmmm, czyli chyba pozostaje mi zastąpić zepsuty potencjometr jakimś którego nie używam z tego miksera....
Wymontuj go, idz do dobrego sklepu elektronicznego. Sprzedawca powinien ci doradzic co i jak.
Wymontuj go, idz do dobrego sklepu elektronicznego. Sprzedawca powinien ci doradzic co i jak.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
alpha czy alps....
stereo czy mono - napewno 20 k ohm
stereo czy mono - napewno 20 k ohm
...alpha czy alps....
stereo czy mono - napewno 20 k ohm...
Alpha stereo 20k ohm.
Pochodziłem po sklepach elektronicznych w moim mieście i w jednym zaproponowano mi sprowadzenie tego potencjometra, chyba od dystrybutora Soundcrafta, za bagatela 70zł. Biorąc pod uwage cene Compacta 4 (niecałe 500zł) kompletenie sie to nie opłaca.
Zaniosłem mikser do najbliższego serwisu RTV. Za 30zł gość zamienił zepsuty potencjometr na inny którego nie używam (głośność "level" na jednym z torów).
Dzięki za pomoc. Pozdr
stereo czy mono - napewno 20 k ohm...
Alpha stereo 20k ohm.
Pochodziłem po sklepach elektronicznych w moim mieście i w jednym zaproponowano mi sprowadzenie tego potencjometra, chyba od dystrybutora Soundcrafta, za bagatela 70zł. Biorąc pod uwage cene Compacta 4 (niecałe 500zł) kompletenie sie to nie opłaca.
Zaniosłem mikser do najbliższego serwisu RTV. Za 30zł gość zamienił zepsuty potencjometr na inny którego nie używam (głośność "level" na jednym z torów).
Dzięki za pomoc. Pozdr
...Witam wszystkich!
Wiecie gdzie można zakupić potencjometr głośności do miksera Soundcraft COMPACT 4? Szukałem w sklepach internetowych ale bez skutku.
pozdr....
zobacz tu
serwis
pozdr....
zobacz tu
serwis
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO