SIDsynth

Jeśli masz pomysł jak usprawnić sprzęt lub pracę i chcesz się nim podzielić, pisz tutaj śmiało.
Awatar użytkownika
MATT669
SIDsynth

Post autor: MATT669 » środa 02 cze 2004, 13:30

jakis czas temu przy okazji dyskusji o własnoręcznie zrobionym kontrolerze midi ktos tu wspominał o zrobieniu syntezatora opartego o układ SID z c64,cos jak SIDstation firmy elektron.

mam pytanie:czy ktos może juz wykonał ten instrument? jeśli tak, to jakie były koszty?

Awatar użytkownika
csdis

Re: SIDsynth

Post autor: csdis » czwartek 21 wrz 2006, 12:56

...jakis czas temu przy okazji dyskusji o własnoręcznie zrobionym kontrolerze midi ktos tu wspominał o zrobieniu syntezatora opartego o układ SID z c64,cos jak SIDstation firmy elektron.

mam pytanie:czy ktos może juz wykonał ten instrument? jeśli tak, to jakie były koszty?

...
Popatrz tu www.syntezatory.net
będzie zbiorowa praca:)

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » czwartek 21 wrz 2006, 13:21

......jakis czas temu przy okazji dyskusji o własnoręcznie zrobionym kontrolerze midi ktos tu wspominał o zrobieniu syntezatora opartego o układ SID z c64,cos jak SIDstation firmy elektron.

...
Popatrz tu http://www.syntezatory.net
będzie zbiorowa praca:)...
albo tu: http://ucapps.de - i dalej MidiboxSID - masz gotowy projekt w kilku wariantach.
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » piątek 22 wrz 2006, 02:01

Ogolnie swietna spraw i sam bym sie pobawil ale za groma nie znam sie na elektronice od praktycznej strony
Jak dobrze zalutowac na co uwazac jak czytac schematy
Moze by jakies warsztaty urzadzic z patronatem EIS ?
:P...
pewnie pomysł fajny,ale pamiętaj nikt ntego za ciebie nie zrobi ,ksiązka i heya:)

ODPOWIEDZ